Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Καθησυχαστική η Εύη Χριστοφιλοπούλου στην σημερινή συνάντησή της με τον Κώστα Ξηρογιάννη


Στη δράση και με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των τρεχόντων αλλά κυρίως των εκτάκτων ζητημάτων πέρασε ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης, με αφορμή πρόσφατες τις εισηγήσεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας σχετικά με το «κλείσιμο» ή την «συγχώνευση» σχολείων στον Δήμο Ορχομενού.
Για το λόγο αυτό ενημέρωσε σχετικά την Βουλευτή Βοιωτίας κα Άρια Αγάτσα και μέλος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας για την Παιδεία, η οποία και ενήργησε άμεσα προκειμένου να υπάρξει μια πρώτη συνάντηση με την αρμόδια Υφυπουργό Παιδείας κα Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η συνάντηση αυτή έγινε σήμερα νωρίς στο πρωί, όπου ο κ. Ξηρογιάννης συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Ζάχαρη και την κα Αγάτσα, επισκέφθηκαν στην Βουλή στην κα Χρυσοφιλοπούλου προκειμένου να ενημερωθούν για τις σχετικές εισηγήσεις του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας με ημερομηνία 13 Ιανουαρίου 2011 με θέμα «Αναστολή λειτουργίας Ολοήμερων Δημοτικών κα Νηπιαγωγείων Νομών της Περιφέρειάς μας», στις οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ όπως θα δείτε και στο σχετικό έγγραφο, εισηγείται στον Δήμο Ορχομενού - για παράδειγμα - να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν τα ολοήμερα δημοτικά 1ο και 2ο, Κοκκίνου και Νέου Κοκκίνου, καθώς και τα ολοήμερα νηπιαγωγεία Διονύσου, Παύλου και Αγίου Δημητρίου, με κύρια δικαιολογία την έλλειψη μαθητών. (Πατήστε στην εικόνα...) . «Η γνώμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πολύ σημαντική. Εξίσου σημαντική είναι και η γνώμη της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, εκπαιδευτικών και γονέων» απάντησε, μεταξύ άλλων, η κα Εύη Χριστοφιλοπούλου , η οποία διευκρίνισε ότι η διαβούλευση για τις συνενώσεις και ιδρύσεις και ότι οι συνενώσεις και οι ιδρύσεις φέτος έχουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, ότι για πρώτη φορά γίνονται με τους νέους Καλλικρατικούς Δήμους. Παράλληλα, δεσμεύτηκε να λάβει σοβαρά υπ` όψιν τους τις εισηγήσεις των κατά τόπους τοπικών κοινωνιών, όπως αυτές και του Δήμου Ορχομενού. Παράλληλα καθυσήχασε την τοπική μας κοινωνία πως τίποτε δεν θα γίνει χωρίς διάλογο. Στις 16 Φεβρούαρίου 2011 λέγεται πως η κα Χρυστοφιλοπούλου θα δει τους Δημάρχους συνολικά για το θέμα.

Θα επανέλθουμε εάν χρειαστεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: