Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Μια γιορτή για τα «αστέρια» της πόλης μας!

Στιγμιότυπα από την Τελετή Αποφοίτησης 2010
από το Ενιαίο Λύκειο Ορχομενού
Με αστέρια και … κάθε λογής αστεράκια γέμισε κυριολεκτικά το βράδυ το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 25 Ιουνίου 2010 ο προαύλιος χώρος του Ενιαίου Λυκείου Ορχομενού όπου η Διεύθυνση, ο Σύλλογος των καθηγητών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έδωσαν την αποχαιρετιστήρια γιορτή προς τιμή των αποφοιτησάντων μαθητών της Γ' Λυκείου. Με περισσό μεράκι και φροντίδα οι εκπρόσωπο των γονέων είχαν… σκορπίσει παντού πολύχρωμα αστέρια ζωγραφισμένα σε διάφορα σχήματα δημιουργώντας μια «μαγική» ατμόσφαιρα» για την νεολαία της πόλης μας που έζησε μια από τις τελευταίες της σχολικές αναμνήσεις.

Μαθητές και γονείς, εκπαιδευτικοί και επίσημοι προσκεκλημένοι γέμισαν, λοιπόν, και φέτος το προαύλιο του Λυκείου της πόλης μας προκειμένου να ευχηθούν «καλή σταδιοδρομία» τους αποφοιτήσαντες μαθητές αλλά και να περάσουν μαζί τους μια καλοκαιρινή βραδιά χαλάρωσης και ξεφαντώματος. Η γιορτή άρχισε με ένα σύντομο χαιρετισμό του Διευθυντή του Ενιαίου Λυκείου Ορχομενού κ. Βασίλη Γκορτζά που μεταξύ άλλων τόνισε : «Σας καλωσορίζουμε σήμερα όλους σ’ αυτήν την εκδήλωση που απευθύνεται στους αποφοίτους της Γ΄ Λυκείου και είναι σαν αποχαιρετισμός για την πορεία τους στο Λύκειο και για την νέα ζωή που έρχεται γι’ αυτούς. Τώρα πάτε σ’ άλλους χώρους, θα πάτε στα πανεπιστήμια, η ζωή σας μπαίνει σ’ ένα άλλο στάδιο όπου καλείστε πλέον με υπευθυνότητα και σοβαρότητα να αντιμετωπίσετε. Εύχομαι καλή σταδιοδρομία σ’ όλους σας και ότι επιθυμεί ο καθένας και ότι στόχο έχει βάλει, να τον επιτύχει».
Οι χαιρετισμοί συνεχίστηκαν με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και οδοντίατρο κα Βούλα Καράλη η οποία απευθυνόμενη στα παιδιά τους είπε μεταξύ άλλων: «Σήμερα επιβραβεύονται οι κόποι σας και οι προσπάθειές των σχολικών σας χρόνων, αλλά και οι προσπάθειες των γονιών σας και των δασκάλων σας… Σήμερα αφήνετε το χώρο που είχε το δεύτερο σπίτι σας και όπου είχατε την ευκαιρία να πλουτίσετε τις γνώσεις σας, να αποκομίσετε βασικά εφόδια για το μέλλον, να κάνετε φιλίες που εάν επενδύσετε σε αυτές θα κρατήσουν για μια ζωή…. Η σχολικά ανεμελιά θα δώσει τη θέση της σε προβληματισμούς για μελλοντικές επαγγελματικές πορείες. Όλα αυτά είναι λογικό να αφήνουν μια γλυκόπικρη γεύση..» είπε μεταξύ άλλων. Και συνέχισε με μια προτροπή: «Μη δείτε το απολυτήριο σας μόνο σαν εργαλείο επαγγελματικής αποκατάστασης. Φροντίστε να ανοίξετε τους ορίζοντές σας πέρα από καλούπια και προδιαγραφές. Μαγικές συνταγές και εξασφαλισμένοι τρόποι επαγγελματικής επιτυχίας δεν υπάρχουν. Μη συμβιβαστείτε με την μετριότητα. Μη συμβιβαστείτε γενικά στη ζωή σας αλλά πολύ περισσότερο με την επαγγελματική σας πορεία» τόνισε η κα. Καράλη.
«Καλή Επιτυχία» και «Καλή δύναμη» στη ζωής τους ευχήθηκε, μεταξύ άλλων, στους αποφοίτους Ορχομένιους μαθητές και ο Δήμαρχος της πόλης κ. Λουκάς Υπερήφανος στο σύντομο χαιρετισμό του αλλά και ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας κ. Κώστας Ξηρογιάννης, τονίζοντας την αξία των στιγμών αυτών με την πάροδο των χρόνων.
Ο λόγος δόθηκε επίσης και τον παριστάμενο Πρόεδρο του ΔΣ κ. Παναγιώτη Υπερήφανο, ο οποίος επίσης ευχήθηκε «καλή σταδιοδρομία» στη ζωή της νεολαίας της πόλης μας, ενθουσιασμένος από αυτή τη όμορφη γιορτή «πλημμυρισμένη από φαντασία και δημιουργικότητα, όπως ταιριάζει στους πρωταγωνιστές της» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, πέρα από τους προαναφερθέντες, ο Αντιδήμαρχος κ. Λουκάς Τριανταφύλλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη της σχολικής επιτροπής κ.κ. Γιώργος Καλαμπόκας και Λάμπρος Ρόδης, ο εκπαιδευτικός και Διοικητής του Νοσοκομείου Λιβαδειάς κ. Κώστας Γκιζίμης, δάσκαλοι και καθηγητές της πόλης μας, εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ορχομενού, του Παραδοσιακού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ορχομενού, της Αθλητικής Ένωσης Ορχομενού, κ.α.
Στη συνέχεια, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μαζί με το ΔΣ έδωσαν τα αναμνηστικά λευκώματα στους αποφοίτους που καταχειροκροτήθηκαν απ’ όλους τους παρευρισκόμενους.
Μετά την απονομή, ακολούθησε ένα πλούσιο γεύμα που είχε ετοιμάσει ο Σύλλογος του σχολείου με την συνδρομή χορηγών της πόλης μας αλλά και χορός μέχρι αργά… (όπως θα δειτε...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: