Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Το «καλωσόρισμα» του Δ.Δ. Κοκκίνου με τον συμβολισμό του «Κύκλου της ζωής»



















































«Ο Πολιτισμός ενώνει!» το μήνυμα που έστειλε στο Δήμο Ορχομενού ο Εκπολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος Κόκκινου «Η Αγία Τριάς»

Θερμότατη ανταπόδοση της εξίσου ζεστής φιλοξενίας που έτυχαν στην πόλη μας -ανήμερα του θλιβερού εορτασμού της Άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως (http://www.orchomenos.gr/DHMOS_ORCHOMENOU.htm) - επεφύλαξε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κοκκίνου στους επίσημους προσκεκλημένους του από τον Δήμο Ορχομενού το βράδυ της περασμένης Κυριακής, 20 Ιουνίου 2010. Μέσω του … πολιτισμού, ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού – Μορφωτικού Συλλόγου Κοκκίνου «Η Αγία Τριάς» κ. Βασίλης Καραγιάννης «καλωσόρισε» τους παρισταμένους και μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια για τον Δήμο Ορχομενού κάνοντας προσωπικές αναφορές σε πρωταγωνιστές της Δημοτικής Αρχής. Ακολούθως κάλεσε τον εμπνευστή της παράστασης «Ο Κύκλος της Ζωής», καθηγητή κ. Σταμάτη Φουντουζή, ο οποίος επίσης με την ίδια θέρμη τόνισε πως «η αξία των πολιτιστικών εκδηλώσεων έχει να κάνει και με την δυνατότητα να έρχονται οι άνθρωποι ακόμη πιο κοντά».
Πρόκειται για μια μουσική κυρίως παράσταση με γνωστά ακούσματα που αναφέρονται στον ανθρώπινο κύκλο της ζωής, από τη γέννηση έως τα γεράματα.
Για πάνω από μία ώρα, λοιπόν, οι πρωταγωνιστές - μέλη του Συλλόγου ερμήνευσαν λαϊκά άσματα και αναπαρέστησαν σκηνές της καθημερινής μας ζωής, έχοντας κυριολεκτικά μετατρέψει το προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου του Κοκκίνου με μια αυλή ενός αρχοντόσπιτου τα τέλη του 1920.
Μετά το πέρας της παράστασης, η φιλοξενία δεν έμεινε μόνο … στα λόγια, αλλά τα μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κοκκίνου είχαν ετοιμάσει μια δεξίωση με τοπικά εδέσματα και κρασιά παραγωγής τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εφημέριος του Κοκκίνου π. Αβραάμ, οι Δήμαρχοι Ορχομενού και Ακραιφνίας κκ. Λουκάς Υπερήφανος και Θανάσης Ανδρίτσος, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Παναγιώτης Υπερήφανος, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Βαγενάς, ο Αντιδήμαρχος Ορχομενού κ. Γιάννης Νταβαλούμης, οι Αντιδήμαρχοι Ακραιφνίας κκ. Γιάννης Τσιάμης και Αλέκος Ζυγογιάννης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, το μέλος της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ κ. Κωνσταντίνου, ο Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Πορείας Ορχομενού κ. Μάριος Παναγιωτίδης, Εκπρόσωποι Συλλόγων του Δήμου Ακραιφνίας, εκπρόσωποι της εφημερίδας «ΑκραιφΝΕΑ», κ.α.

Ακούστε αποσπάσματα από τους χαιρετισμούς των Δημάρχων Ακραιφνίας κ. Θανάση Ανδρίτσου και Ορχομενού κ. Λουκά Υπερήφανου αλλά και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Υπερήφανου…


Δεν υπάρχουν σχόλια: