Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Ο Αρχιεπίσκοπος στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για την Έκθεση «Χαιρώνεια» - Ξεναγήθηκε από τον Βοιωτό Αρχαιολογο και Επιστημονικό Διευθυντή του Μουσείου κ. Γιάννη Φάππα

 


Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Την έκθεση «Χαιρώνεια, 2 Αυγούστου 338 π.Χ.: Μια μέρα που άλλαξε τον κόσμο» επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

H παροδική έκθεση -η οποία ολοκληρώνεται αύριο- του Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, εντάσσεται στη νέα σειρά αρχαιολογικών εκθέσεων «Ιστορίες Ανθρώπων» και παρουσιάζεται στο Μέγαρο Σταθάτου και στην Πτέρυγα Νεοφύτου Δούκα, υπό την επιμέλεια των Επιστημονικών Διευθυντών του Μουσείου Δρων Παναγιώτη Ιωσήφ, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Radboud της Ολλανδίας, και Ιωάννη Φάππα, Επίκουρου Καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Επιστημονικού Διευθυντή του Μουσείου.

Ο κ. Φάππας υποδέχτηκε τον Αρχιεπίσκοπο και τον ξενάγησε στους χώρους της έκθεσης τονίζοντας τη σημασία που είχε η μάχη της Χαιρώνειας κατά την αρχαιότητα στη μετάβαση από την κλασική στην ελληνιστική περίοδο, εποχή κατά την οποία ο ελληνικός πολιτισμός θα κυριαρχήσει για αιώνες και θα θέσει τις βάσεις αυτού που ονομάζουμε Δυτικός κόσμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον κ. Φάππα, έθεσε τα ερωτήματά του και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τα εκθέματα, τα οποία προσεγγίζουν ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής αρχαιότητας, τη μάχη της Χαιρώνειας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: