Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Ενημέρωση για τις ευκαιρίες του προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD), βασισμένη στην προσέγγιση LEADER» στο Δήμο Ορχομενού

          Το πρωί της Πέμπτης 14 Ιουλίου 2016 εκπρόσωποι της αναπτυξιακής εταιρείας ΟΤΑ «Ελικώνας-Παρνασσός» επισκέφτηκαν στο γραφείο του τον Δήμαρχο Ορχομενού και πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, κ. Λουκά Υπερήφανο σε μια ενημερωτική συνάντηση.
          Η διευθύντρια κα Γεωργία Γκικοπούλου και η συνεργάτης της κα Βαρβάρα Κοντελέ ενημέρωσαν για το νέο πρόγραμμα CLLD/LEADER 2014-2020 τόσο τον Δήμαρχο, όσο και υπηρεσιακούς παράγοντες από τις διευθύνσεις του Δήμου (Τεχνική, Οικονομική, Διοικητική), τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λάμπρο Ρόδη και τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου κ. Γιάννη Πάνου.

Το πρόγραμμα που στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο ονομάζεται «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD), βασισμένη στην προσέγγιση LEADER», αποτελεί μια μέθοδο σχεδιασμού και υλοποίησης τοπικών ολοκληρωμένων αναπτυξιακών στρατηγικών, με τη συμμετοχή των εταίρων σε τοπικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνίας των πολιτών, των τοπικών οικονομικών και κοινωνικών φορέων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά οι οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και δημογραφικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές περιοχές.
          Ο μέγιστος προϋπολογισμός του κάθε προτεινόμενου έργου είναι 600.000 €, ενώ το ποσοστό χρηματοδότησης εξαρτάται από τον χαρακτήρα του έργου και κυμαίνεται από 30% έως και 100% των επιλέξιμων δαπανών.
          Να σημειωθεί πως τόσο οι Δήμοι, όσο και οι ιδιώτες μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι 20 Αυγούστου 2016 ώστε η εταιρεία να υποβάλλει την δική της πρόταση στρατηγικής μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2016.


Γραφείο Τύπου Δήμου Ορχομενού

Δεν υπάρχουν σχόλια: