Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Η Θήβα που αλλάζει μέρα με την μέρα!


 Επανατοποθετήθηκε ο Στρατηγός Επαμεινώνδας στη Θήβα


Επανατοποθετήθηκε το χάλκινο μεγαλοπρεπές άγαλμα του Στρατηγού Επαμεινώνδα, στην είσοδο -από την οδό Πινδάρου- του πεζόδρομου της ομώνυμης οδού στη Θήβα, παρουσία και του δημιουργού του και πολυβραβευμένου γλύπτη Γεώργιου Καλακαλλά, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016.

Θυμίζουμε ότι το άγαλμα είχε απομακρυνθεί (και δεν είχε κλαπεί) από το σημείο, όπου ήταν τοποθετημένο, στο πλαίσιο του έργου “Ανάπλαση της οδού Επαμεινώνδα”, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες εργασίες στον πεζόδρομο και να κατασκευαστεί εκ νέου η βάση του, η οποία πλέον είναι υπερυψωμένη και περιβάλλεται από υλικά που αναδεικνύουν τη σημαντικότητα του έργου αλλά και την ένδοξη ιστορία της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το άγαλμα συντηρήθηκε από ειδικούς, πριν την τοποθέτησή του, καθώς με την πάροδο των ετών είχε υποστεί φθορές.

Σε κυκλοφορία η Δίρκης και η Αντιγόνης στη Θήβα


Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι οι οδοί Δίρκης και Αντιγόνης στο κέντρο της Θήβας θα δοθούν σήμερα 15 Ιουλίου 2016 σε κυκλοφορία καθώς ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες εργασίες στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου “Ανάπλαση της οδού Επαμεινώνδα”.

Ως εκ τούτου η οδός Βουρδουμπά, που εξυπηρετούσε όλο αυτό το χρονικό διάστημα τα οχήματα, με κατεύθυνση προς την Κάδμου, παύει να χρησιμοποιείται ως άνοδος και τα οχήματα θα κινούνται μόνο με κατεύθυνση προς της οδό Πελοπίδου.

Επίσης, σε κυκλοφορία δόθηκε και η οδός Κάδμου που ασφαλτοστρώθηκε πρόσφατα στο πλαίσιο του έργου “Δημοτική Οδοποιία Δ.Ε. Θήβας”. 


Απομάκρυνση περιπτέρου στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα



Ένα ακόμα περίπτερο απομακρύνθηκε από τον υπό ανάπλαση πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα, που βρισκόταν στο ύψος της οδού Βουρδουμπά.

Η απομάκρυνση έγινε για λόγους υγιεινής, εξωραϊσμού, ανεμπόδιστης διάβασης τυφλών,  ανάδειξης και διάνοιξης του χώρου, λαμβανομένου υπόψη και του έργου της ανάπλασης της οδού Επαμεινώνδα  ( πεζόδρομος). 


Δεν υπάρχουν σχόλια: