Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Πάμε για Επιμελητηριακό Καλλικράτη;

Ειδήσεις, όπως αναφέραμε, έβγαλε η χθεσινοβραδινή εκδήλωση της ΕΕΕΒ Ορχομενού αφού τόσο ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης όσο και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς και ένας από τους τέως Αντιπροέδρους της ΕΣΕΕ κ. Κώστας Παπασπύρου ξεδίπλωσαν τις θέσεις τους όσον αφορά τις εκλογές στα Επιμελητήρια της χώρας, που αρχικά είχαν σχεδιαστεί για την Άνοιξη του 2011.

Τον Ορχομενό επέλεξε ως ... επίκεντρο των ανακοινώσεών του άρτι αφιχθείς από την Κομοτηνή και το Ελληνοτουργικό Φόρουμ (που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή της ΚΕΕΕ και του Υπουργείου Ανταγωνιστικότητας και Περιφερειακής Ανάπτυξης) ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης σχετικά με τις προτάσεις του κ. Χρυσοχοϊδη να αναβληθούν οι εκλογές (που είχαν σχεδιαστεί μεταξύ 15 Μαρτίου με 15 Απριλίου 2011) τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου!
«Θέλω αρχικά να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά και ευχές για ένα καλύτερο χρόνο στον χώρο των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα στους συναδέλφους του Ορχομενού που είναι ένα ζωντανό κύτταρο της τοπικής μας κοινωνίας. Σ` αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε ιδιαίτερα αυτή την περίοδο ως εμπορικός κόσμος, θέλουμε να ενώσουμε ακόμη περισσότερο τις δυνάμεις μας και να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, Επιμελητήριο, Εμπορικοί Σύλλογο και Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις συνθήκες της καθημερινότητάς μας. Με το μοναδικό όπλο που μας έχει απομείνει, την πληροφόρηση, στοχεύουμε να τους ενημερώνουμε διαρκώς για νέες προτάσεις, νέες ευκαιρίες και νέες δυνατότητες για να ξεφύγουμε από αυτή την βαλτώδη κατάσταση» ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Παναγιώτης Αγνιάδης.

«Είναι νωρίς ακόμα!»...
Όσον αφορά τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την αναβολή των Επιμελητηριακών Εκλογών που αρχικά είχαν προγραμματιστεί για την Άνοιξη του 2011 και την προοπτική δημιουργίας ενός μόνο Καλλικρατικού Επιμελητηρίου για όλη τη Στερεά Ελλάδα, ο κ. Αγνιάδης σε ερώτηση του Θανάση Μερτζάνη από το Star Κεντρικής Ελλάδος απάντησε: «Από πληροφορίες μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος αναμένουμε ένα καινούργιο νομοσχέδιο, ένα νέο επιμελητηριακό νόμο που θα αφορά κυρίως την συγχώνευση των Επιμελητηρίων της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και πολύ πιστεύω ότι θα αγγίξει και την Περιφέρεια. Λέγεται πως θα γίνουν και στον Επιμελητηριακό χώρο κάτι σαν το «σχέδιο Καλλικράτης», πιστεύω ότι μια τέτοια προοπτική δεν είναι απαραίτητα κακή αρκεί να λειτουργήσει σωστά και σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες» απάντησε ο κ. Αγνιάδης. Και συνέχισε: «Οι εκλογές πιστεύω ότι θα πάρουν μια μικρή αναβολή για τον επόμενο Νοέμβριο ώστε να προετοιμαστεί και ο επιχειρηματικός κόσμος για το νόμο, τον οποίο όπως σας είπα τον περιμένουμε. Περιμένουμε να είναι κάτι ολοκληρωμένο και όχι κάτι πρόχειρο. Θεωρώ ότι είναι ευκολότερο να συνενωθούν τα Επιμελητήρια, αλλά θεωρώ πως την κάθε κυβέρνηση κυρίως την ενδιαφέρουν τα κέντρα των Αθηνών, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και λιγότερο την περιφέρεια» τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΠΒ. «Είμαι, όμως, βέβαιος πως οι αρμοδιότητες των Επιμελητηρίων κατά τόπους θα είναι ίδιες. Το μόνο που θα αλλάξει είναι η αντιπροσώπευση στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος. Επίσης, ο νέος Αναπτυξιακός νόμος που ήδη ολοκληρώθηκε η διαβούλευσή του, δίνει ήδη αυξημένες αρμοδιότητες στα Επιμελητήρια. Εύχομαι και ελπίζω τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας να μη θιγούν διοικητικά» ανέφερε επιπλέον ο κ. Αγνιάδης. Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο μιας υποψηφιότητας για Επιμελητήριο Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Αγνιάδης απάντησε ρητορικά: «Είναι νωρίς ακόμα!».

Δήλωσε την υποψηφιότητά του ο κ. Κώστας Παπασπύρου…
Τον Ορχομενό επέλεξε, όμως, και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Κώστας Παπασπύρου για να δηλώσει επίσημα και ανοικτά την υποψηφιότητά του ως επικεφαλής ψηφοδελτίου στις Επιμελητηριακές Εκλογές του 2011.
«Η παρουσία μας ως Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς απόψε στην γιορτή της ΕΕΕΒΟ είναι καθιερωμένη και κάθε χρόνο είμαστε παρόντες σ` ένα ζωντανό κύτταρο της τοπικής παραγωγικότητας και οικονομίας του Νομού Βοιωτίας. Πάντοτε στηρίζουμε συλλογικές προσπάθειες που στόχο έχουν την υποστήριξη των συναδέλφων και του τόπου τους, του Δήμου Ορχομενού μαζί με όλους τους επαγγελματίες του. Τους εύχομαι για άλλη μια φορά να έχουμε μια καλή χρονιά και υγεία!Κάθε χρόνο τέτοια μέρα να βγαίνουμε στο μέτρημα και να είμαστε και περισσότεροι» δήλωσε αρχικά ο κ. Κώστας Παπασπύρου.
Επιπλέον, όσον αφορά τις Επιμελητηριακές Εκλογές και τις προσωπικές του προθέσεις, ο Πρόεδρος του ΕΣΛ απάντησε: «Προσωπικά για εμένα η παρουσία μου απόψε στον Ορχομενό έχει να κάνει με την στελέχωση του ψηφοδελτίου το οποίο πρόκειται να κατεβάσουμε στις επόμενες επιμελητηριακές εκλογές. Εάν αυτές θα είναι τον Απρίλιο ή τον Νοέμβριο, η ομάδα και λειτουργεί και μεγαλώνει σε όλη τη Βοιωτία».
Τέλος, σχετικά με τα όσα σχεδιάζονται από τον ΥΠΑΝ με προσανατολισμό την δημιουργία Επιμελητηρίου Στερεάς Ελλάδας ο κ. Παπασπύρου συμπλήρωσε: «Ως μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και ως τέως Αντιπρόεδρος των Εμπορικών Συλλόγων Νομού Αττικής, Όμορων Νομών και νήσων, υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο δυναμικό σε όλη τη ν ευρύτερη περιοχή. Όλοι μαζί εκεί θα αποφασίσουμε για τις κινήσεις που θα κάνουμε. Σε ένα περιφερειακό επίπεδο δεν μπορώ να αποφασίσω μόνος μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: