Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Σδόνας VS Κιούσης



Καταγγελία για τη διπλή κάλπη στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας
Νέος Πρόεδρος ο κ. Γιώργος Σδόνας από τη Θήβα


Έσπασε η γραμμή της «ενότητας» στη Βοιωτία ανάμεσα στα νεότερα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στην ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας που διεξήχθησαν το Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010. Η καταγγελία για τη διπλή κάλπη, η εμπλοκή του ονόματος του Βουλευτή Βοιωτίας της ΝΔ κ. Μιχάλη Γιαννάκη και η ανταλλαγή επιστολών ανάμεσα στους συνυποψηφίους κκ. Σδόνα και Κιούση δεν αποκλείεται να ακυρώσουν την εκλογική διαδικασία και να οδηγηθούμε με επανάληψη τους. Ωστόσο, ο κ. Γιώργος Σδόνας (αριστερά) από τη Θήβα με προβάδισμα 91 ψήφων - 123 συνολικά έναντι 32 του ετέρου υποψηφίου Δημήτρη Κιούση (δεξιά) από τη Λιβαδειά - είναι ο νέος πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας και για πρώτη φορά μεταφέρεται η έδρα από τη Λιβαδειά στη Θήβα.

Αναλυτικότερα, ο υποψήφιος πρόεδρος για την ΟΝΝΕΔ Λιβαδειάς κ. Δημήτρης Κιούσης, με δελτίο τύπου, ενημέρωσε για το "χρονικό" της 2ης κάλπης, ενώ με ένστασή του την οποία άμεσα δημοσιοποίησε στα ΜΜΕ, επεξηγεί τους λόγους που θεωρεί άκυρες τις εκλογές στην Θήβα.
Δελτίο τύπου
Εκλογές ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας
Προς Ν.Ε.Φ.Ε.
Προς Κ.Ε.Φ.Ε.
Ως υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας και έχοντας έννομο συμφέρον ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα ενίσταμαι για τους παρακάτω λόγους:
1) Ενημερώθηκα για την ύπαρξη δεύτερης κάλπης στην περιοχή Θήβας στις 10 η ώρα το βράδυ, χωρίς υπογραφή Κ.Ε.Φ.Ε.
2) Σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΟΝΝΕΔ Άρθρο 2 παρ. 1β, οι εκλογές διεξάγονται στα γραφεία των κατά τύπους, Νομαρχιακών Επιτροπών και ως αυτό η ύπαρξη δεύτερης κάλπης είναι παράνομη σύμφωνα με την εγκύκλιο.
3) Ορίστηκε Εφορευτική επιτροπή, που έδρα τους είναι η Θήβα και είναι γραμμένοι στα μητρώα της ΟΝΝΕΔ Θηβών, έχοντας υπόψιν ότι ο έτερος υποψήφιος είναι από την περιοχή των Θηβών.
4) Η δεύτερη κάλπη στήθηκε κατόπιν εισήγησης της Ν.Ε.Φ.Ε. και ειδοποιήθηκα να στείλω εφορευτική επιτροπή στις 11 το βράδυ.
Μετά τιμής
Κιούσης Δημήτρης
Υποψήφιος Πρόεδρος
ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας


Απάντηση στα όσα κατήγγειλε το Σάββατο, ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ από τη Λιβαδειά κ. Δημήτρης Κιούσης, έδωσε η αντίστοιχη Θήβας, επεξηγώντας τους λόγους που στήθηκαν, όπως ισχυρίζεται, διπλές κάλπες καθ΄όλα νόμιμες. Παράλληλα δημοσιοποιεί την διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο σε νέους, με ταυτόχρονη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Η απάντηση από Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θήβας
Δελτίο τύπου
Εκλογές ανάδειξης προέδρου Ν.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Βοιωτίας
Το Σάββατο 12/6 πραγματοποιήθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου Νομαρχιακής Επιτροπής Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Βοιωτίας. Παράλληλα εκλέχθηκαν και τα μέλη που θα εκπροσωπήσουν ως σύνεδροι την Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Βοιωτίας στο επικείμενο 8ο Τακτικό Συνέδριο της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. (18-19 Ιουνίου στους Δελφούς).
Ύστερα από την εκλογική αυτή αναμέτρηση στις 2 κάλπες (Θήβα και Λιβαδειά), πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Βοιωτίας αναδείχθηκε ο Γιώργος Σδόνας, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θήβας. Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία καθώς η έδρα της Ν.Ε. θα έρθει για πρώτη φορά στην Θήβα, κάνοντας έτσι αντιληπτό με τον πιο περίτρανο τρόπο πως η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θήβας, είναι η πιο μαζική και οργανωμένη νεολαία του νομού, παρά το ότι έχει ιδρυθεί εδώ και μόλις ένα χρόνο περίπου.
Θα θέλαμε επίσης να δηλώσουμε όσον αφορά τις "ενστάσεις" και τις "καταγγελίες" του έτερου υποψηφίου κ. Κιούση, πως οι διαδικασίες ήταν καθ' όλα ήρεμες και νόμιμες και πως ήταν απολύτως δίκαιο το να υπάρχει κάλπη στην Θήβα, αν αναλογιστεί κανείς την δυναμική της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θήβας. Η τοπική της Θήβας αριθμεί περίπου 180 μέλη και έτσι τα κεντρικά της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. έδωσαν την έγκριση να στηθούν κάλπες και στις 2 πόλεις.
Ύστερα από την ανάδειξη του προέδρου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. πανελλαδικά αλλά και μετά από την σημερινή διαδικασία, η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θήβας είναι πιο οργανωμένη από ποτέ και απολύτως έτοιμη να συμμετάσχει ενεργά στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Τα τελικά αποτελέσματα και από τις 2 κάλπες είναι τα εξής:
Σδόνας Γιώργος: 123
Κιούσης Δημήτρης: 32
Επίσης εκλέχθηκαν με σειρά σταυρών και οι εξής 8 σύνεδροι:
Γιαννάκης Βαγγέλης
Λυμπερίου Ηλίας
Καλαμιώτης Σταμάτης
Νικολάου Βαγγέλης
Παπαλάμπρος Γιώργος
Κατής Δημήτρης
Νταλιάνης Γιώργος
Κατής Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια: