Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Το Νεφρολογικό Τμήμα του Γ.Ν. Λιβαδειάς εκπέμπει σήμα κινδύνου!

 


Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Νεφροπαθών Βοιωτίας που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Κ. Φωληά, και δύο νεφροπαθείς συμπολίτες μας, συναντηθήκαμε σήμερα, με τον διοικητή του Γ.Ν. Λιβαδειάς κ. Ν. Τριανταφύλλου, τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας κ. Γ. Παπαϊωάννου και τη διευθύντρια της Νεφρολογικής Κλινικής κα Νότα Παπανικολάου, και συζητήσαμε το κατεπείγον θέμα της υποστελέχωσής του.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν. Λιβαδειάς, εξυπηρετεί 50 αιμοκαθαρόμενους νεφροπαθείς συμπολίτες μας, από τη Βοιωτία και άλλες περιοχές των όμορων νομών.

Μετά τις πρόσφατες αποχωρήσεις δύο ιατρών, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, καλύπτεται μόνο από τη διευθύντρια του Τμήματος, αντί των πέντε ειδικών νεφρολόγων που προβλέπονται στον Οργανισμό του Νοσοκομείου.

Η κυβερνητική πολιτική υποβάθμισης και σταδιακής ιδιωτικοποίησης του Εθνικού

Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), η κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών με την ταυτόχρονη είσοδο ιδιωτών ιατρών, τα απογευματινά χειρουργεία που μετακυλούν το κόστος περίθαλψης στους πολίτες, η εργασιακή εξόντωση του υγειονομικού προσωπικού που τους οδηγεί μαζικά στην έξοδο από το ΕΣΥ, κ.α., έχουν προκαλέσει την κατάρρευση του ΕΣΥ πανελλαδικά όπως και των δύο Νοσοκομείων του νομού μας.

Η μετακίνηση ιατρών από τα ήδη υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας του Νομού, που φαίνεται ως η μοναδική άμεση λύση για την ασφαλή λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν. Λιβαδειάς, απαξιώνει περαιτέρω τις δομές υγείας στο νομό μας.

Η ασφαλής περίθαλψη των ασθενών-πολιτών και η στήριξη του ΕΣΥ, μας αφορά όλους.

Είναι ένα κατεπείγον ζήτημα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.

 

Γιώτα Πούλου

Βουλευτής Βοιωτίας

Τομεάρχης Εσωτερικών ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης  Επιτροπής Περιφερειών

Δεν υπάρχουν σχόλια: