Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Νέα παρέμβαση για τον αγροτικό κόσμο από τον κ. Γιώργο Μουλκιώτη : «Σε ομηρία οι αγρότες με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Φτάνει πια η κοροϊδία της Νέα Δημοκρατίας. Η ψήφος των αγροτών δεν εξαγοράζεται»


 

Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι η  επικοινωνία αρκεί για να εξαπατήσει τον λαό. Όμως, η ανησυχία, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα που έχουν προκληθεί στους αγρότες της Βοιωτίας -όπως και στην υπόλοιπη χώρα- από τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι δεδομένες καθώς: 

  • Δεν γνωρίζουν πότε θα ξεκινήσουν οι Δηλώσεις ΟΣΔΕ 2023  για να δουν πώς θα δηλώσουν τα κτήματα και τα ζώα σωστά ώστε να μην χαθούν επιδοτήσεις.
  • Δεν γνωρίζουν πότε θα αποφασίσει η κυβέρνηση να εκδώσει τις αποφάσεις  του θεσμικού πλαισίου που είναι βασική προϋπόθεση για την εφαρμογή της «ΝΕΑ ΚΑΠ».
  • Δεν γνωρίζουν πότε θα ξεκινήσει η χρηματοδότηση μέσω των τραπεζών για να μπορέσουν να καλύψουν μέρος των εξόδων καλλιέργειας μέχρι να πάρουν τις επιδοτήσεις.


Οι αγρότες, που βλέπουν να προστίθεται ένας ορατός πλέον κίνδυνος απώλειας επιδοτήσεων στο ήδη μειωμένο γεωργικό εισόδημα, που καθημερινά συμπιέζεται από το κόστος παραγωγής, δεν ξεγελιούνται πια.

 Και αναρωτιούνται: 

Η απραξία τις κυβέρνησης και οι εν λόγω καθυστερήσεις οφείλονται στην ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου ή μήπως αποτελούν μια προσπάθεια απόκρυψης της μείωσης των αγροτικών επιδοτήσεων;

Η απάντηση των αγροτών θα δοθεί στην κάλπη της 21ης Μαΐου με ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ώστε τόσο οι ίδιοι όσο και όλοι οι υπόλοιποι πολίτες της χώρας να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. 



Γεώργιος Β. Μουλκιώτης

Υπ. Βουλευτής Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: