Τρίτη 30 Μαΐου 2023

2η Συνεδρίαση της Τοπικής Επιτροπής Αναφοράς του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “MUST-a-Lab”


Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 29 Μαΐου 2023, στο γραφείο του Δημάρχου Λεβαδέων η 2η Συνεδρίαση της Τοπικής Επιτροπής Αναφοράς του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «MUlti-STakeholder Labs for migrants and stakeholders (MUST-a-Lab): Εργαστήρια πολλαπλών φορέων για μετανάστες και εμπλεκόμενους φορείς» .
Η εξαμελής, πλέον, Επιτροπή του προγράμματος αποτελείται από τον Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα, την Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φανή Παπαθωμά, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Γιώτα Χουλιάρα-Σιδερά, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Λεβαδέων κ. Γεώργιο Ζιώγα καθώς και τον Προϊστάμενο του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού κ. Ανδρέα Σταματάκη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε αναλυτική ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για την εξέλιξη του ευρωπαϊκού προγράμματος στην πόλη της Λιβαδειάς λαμβάνοντας ανατροφοδότηση σχετικά με την πραγματοποίηση του 2ου Εργαστηρίου Πολιτικών Ένταξης καθώς και την επίσκεψη των Ευρωπαίων Εταίρων στην πόλη μας. Επίσης, αναλύθηκαν οι απαιτούμενες ενέργειες και δράσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν στο άμεσο μέλλον και κυρίως, η ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης επικοινωνιακής στρατηγικής για την διάχυση ενημερώσεων και πληροφοριών σε πολίτες τρίτων χωρών.
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, ευχαρίστησε τα μέλη της Τοπικής Επιτροπής Αναφοράς για την ενεργή συμμετοχή και τη συνεισφορά τους στη 2η Συνεδρίαση. Επίσης, τόνισε ότι εξίσου σημαντική είναι και η ενεργή συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων, των μεταναστών και της κοινωνίας των πολιτών τόσο για την ορθή υλοποίηση του προγράμματος στην πόλη της Λιβαδειάς όσο και για την προώθηση του σχεδιασμού και την υιοθέτηση καινοτόμων διαδικασιών ένταξης. Τέλος, επεσήμανε ότι βοηθώντας ευάλωτες ομάδες πολιτών επιδιώκουμε το καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και τη βελτίωση της ποιότητα ζωής των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: