Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών: Εκδηλώσεις για το 2023 με μεγάλο χορηγό την Eurolife FFH Ασφαλιστικής


Ανακοινώθηκε χτες, 24 Ιουνίου, σε συνέντευξη τύπου το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών για το 2023 από τον Πρόεδρο του ΔΣ του φορέα κ. Παναγιώτη Ροϊλό, καθηγητή του Πανεπιστημίου Harvard και τον Διευθυντή κ. Ανδρέα Γκόφα, καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου.

Παρόντες ήταν ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου της Eurolife FFH Ασφαλιστικής, του μεγάλου χορηγού του του Κέντρου για τα επόμενα χρόνια, και ο διακεκριμένος φωτογράφος και φιλέλληνας Robert McCabe που παρουσιάζει φέτος στους Δελφούς την έκθεση «Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. Τα χρόνια της ελπίδας».
Ο Πρόεδρος κ. Ροϊλός αναφέρθηκε εκτενώς στα νέα προγράμματα του Κέντρου Δελφών, τα οποία εγκαινιάζονται φέτος τον Ιούνιο με τους ΠΡΩΤΟΥΣ ΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Για τα τρία επίπεδα ανανέωσης του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών μίλησε ο διευθυντής κ. Γκόφας: την κτιριακή και ενεργειακή αναβάθμιση του Συνεδριακού Κέντρου των Δελφών που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, τα νέα προγράμματα και την ψηφιακή ανανέωση, με νέα ιστοσελίδα και εντονότερη παρουσία του Κέντρου στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Συνεχίζονται επίσης παλαιότερα επιτυχημένα προγράμματα που ανέπτυξε κατά την τελευταία πενταετία το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, όπως η Δελφική Ακαδημία Ευρωπαϊκών Σπουδών, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους ηθοποιούς και σπουδαστές Δραματικών Σχολών (φέτος με γενικό θέμα «Φύση και Άνθρωπος στην τραγωδία»), σεμινάριο Φωτογραφίας, συνέδρια και εκθέσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: