Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά για τη Γιορτή της Μητέρας

 


Την 2η Κυριακή του Μαΐου, τιμούμε την μάνα, την μητέρα, την μαμά, μια ύπαρξη ξεχωριστή, θεμέλιο της οικογενειακής και κοινωνικής μας συνοχής,  που  έχει αφιερώσει τη ζωή της στον καθημερινό αγώνα της αγάπης και της προσφοράς.

Μητέρα, σύζυγος εργαζόμενη, μητέρα της προσφυγιάς, της  μετανάστευσης, της ορφάνιας, πολύτεκνη, και σε πολλές περιπτώσεις μάνα και πατέρας μαζί, ή μητέρα παιδιού με ειδικές ανάγκες, η μητέρα με τους παράλληλους ρόλους, που η μορφή της, μας ακολουθεί σε όλη μας τη ζωή.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, υπάρχουν οι  Μονάδες Φιλοξενίας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η.), η Εστία Μητέρας, Παιδικοί σταθμοί για τις εργαζόμενες μητέρες, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), Κέντρα Δημιουργίας και Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ, και άλλες δομές που με την πολιτική μας στηρίζουμε έμπρακτα, αλλά και με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Βοιωτίας πραγματοποιούμε  δράσεις, , ως ελάχιστο φόρο τιμής  και αναγνώρισης της ανιδιοτελούς συμβολής της μητέρας στην προσωπική πορεία  όλων μας  μέσα στην κοινωνία, γιατί αυτό που αντιπροσωπεύει η μάνα δεν χωράει σε λίγες λέξεις.

Μάνα είναι τα πάντα… Μάνα είναι η ίδια η ζωή,   Χρόνια της Πολλά

Δεν υπάρχουν σχόλια: