Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Μουλκιώτης: «Να ενισχυθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και των Κέντρων Κοινότητας της Π.Ε. Βοιωτίας»

 


Ο βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης, με ερώτηση απευθυνόμενη στους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, ζητά την άμεση λήψη μέτρων για την ενίσχυση των Κέντρων Κοινότητας των δήμων της Π.Ε. Βοιωτίας. 

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων και τα Κέντρα Κοινότητας, τόσο πανελλαδικά όσο και στην Π.Ε. Βοιωτίας, αποτελούν ένα χρήσιμό και αποτελεσματικό εργαλείο στις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες, ιδίως για άτομα και οικογένειες, που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά και οικογένειες που βιώνουν ενδοοικογενειακά προβλήματα (διενέξεις, βία, κακοποίηση κ.λ.π), μετανάστες, άτομα με αναπηρία, Ρομά και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. 

Τονίζεται, επίσης, ότι οι κοινωνικοί επιστήμονες των Κέντρων Κοινότητας ασχολούνται, πέραν όλων των άλλων, και με τις εισαγγελικές παραγγελίες για τη διαπίστωση καταγγελιών ενδοοικογενειακής βίας, κακοποίησης, σεξουαλικής ή μη, παιδιών και γυναικών και τη δρομολόγηση περαιτέρω ενεργειών για την ποινική δίωξη των θυτών και την αποκατάσταση των θυμάτων.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων φυλλορροούν όλο και περισσότερο διότι το μόνιμο προσωπικό τους συνταξιοδοτείται, ενώ, δεν υπάρχει άμεση αναπλήρωσή για το αποχωρισθέν προσωπικό.

Κατόπιν αυτών, οι αρμόδιοι υπουργοί καλούνται να απαντήσουν:

  • Αν υπάρχει σχεδιασμός της Κυβέρνησης για πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού προσωπικού στους δήμους της Π.Ε. Βοιωτίας, προκειμένου να στελεχωθούν οι κοινωνικές τους υπηρεσίες και να φέρουν σε πέρας το σημαντικότατο έργο που καλούνται να επιτελέσουν στις σύγχρονες συνθήκες. Αν ναι, ποιος είναι αυτός και με ποιο χρονοδιάγραμμα.
  • Αν υπάρχει σχεδιασμός της Κυβέρνησης για αύξηση της χρηματοδότησης των δήμων της Π.Ε. Βοιωτίας προς ενίσχυση της λειτουργίας των κοινωνικών υπηρεσιών τους και των Κέντρων Κοινότητας. Αν ναι, με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: