Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Άκρως εποικοδομητική η συνάντηση της Δημάρχου Ορχομενού με την Υπουργό Πολιτισμού - Δεσμεύσεις για επιτάχυνση όλων των σχετικών διαδικασιών για το Αρχαιολογικό Πάρκο και την συντήρηση της Παναγία η Σκριπού


 Άκρως εποικοδομητική ήταν  η  συνάντηση της Δημάρχου Ορχομενού Βούλας Καράλη που έγινε  την Τρίτη 13/12/22 με την υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

Η Δήμαρχος Ορχομενού συνοδευόμενη από την Γ.Γ. του Δήμου  κ Γιάννα Παπαϊωαννου  και την υπεύθυνη ειδική συνεργάτη κ. Μαριλένα Κεμαλάκη  έθεσαν υπόψη της υπουργού ζητήματα που αφορούν στο εμβληματικό έργο του  αρχαιολογικού πάρκου Ορχομενού.

Συγκεκριμένα η δήμαρχος Βούλα Καράλη ζήτησε τη συνδρομή της υπουργού στην ενίσχυση της ροής χρηματοδότησης από το ΠΔΕ του Αρχαιολογικού Πάρκου με στόχο την ταχύτερη ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου, την επισκευή της σκεπής  αλλά  και την συντήρηση των τοιχογραφιών  του Ι.Ν. της Παναγίας της Σκριπούς.

Συζητήθηκε  επίσης  η  δυνατότητα δημιουργίας  μελέτης για την διεξαγωγή αναγκαίων έργων υποδομής, στη συνοικία της Δραγατσούλας σύμφωνα  πάντα  με την έγκριση  της ΕΦΑ  Βοιωτίας αλλά  και την καθοδήγηση  του υπουργείου Πολιτισμού.

Η ανταπόκριση της Υπουργού ήταν θετικότατη, διαβεβαίωσε για την επιτάχυνση όλων των σχετικών διαδικασιών που απαιτούνται για τη διεκπεραίωση των θεμάτων που έθεσε ο Δήμος ενώ δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση του έργου της αντικατάστασης της σκεπής της Παναγίας της Σκριπούς καθώς και τη συντήρηση των τοιχογραφιών που έχουν υποστεί ζημιές μέσω χρηματοδότησης ύψους περίπου 400.000 ευρώ.

Η Δήμαρχος Βούλα Καράλη ευχαρίστησε την υπουργό για την  άμεση ανταπόκριση και το ενδιαφέρον της για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σχεδιάζονται στο δήμο, γεγονός που ενισχύει την ανάπτυξη μιας στενής σχέσης και συνεργασίας μεταξύ υπουργείου και Δήμου.

"Για τη δημοτική αρχή ο Πολιτισμός αλλά  και η ανάδειξη  των Αρχαιολογικών χώρων είναι στο επίκεντρο του σχεδίου για την πολιτιστική, οικονομική και τουριστική  ανάπτυξη  του Δήμου Ορχομενού" τόνισε σε δηλώσεις της η δήμαρχος Ορχομενού μετά τη συνάντηση με την υπουργό Λίνα Μενδώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: