Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ: Καλύτερη η κίνηση στις φετινές γιορτές αλλά όχι στα επίπεδα του 2019


Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ1, αναφέρθηκε στην κίνηση της αγοράς κατά τις πρώτες ημέρες της εορταστικής περιόδου, σημειώνοντας ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν μία αύξηση της κατανάλωσης μετά από την μακρά περίοδο της πανδημίας. Όπως είπε συγκεκριμένα, ο τζίρος αναμένεται να είναι αυξημένος συγκριτικά με την περσινή χρονιά, χωρίς όμως να φτάσει στα επίπεδα της προ πανδημίας εποχή, δηλαδή του 2019.

Παράλληλα εκτίμησε ότι θα συνεχιστεί η ακρίβεια, κάτι που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την αγορά καθώς, όπως τόνισε, “το ρεύμα είναι ακριβότερο από το ενοίκιο”.

Σχετικά με το θέμα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπενθύμισε ότι “όταν έχουμε εκλογές πέφτει η κατανάλωση” και υπογράμμισε ότι σύμφωνα με έρευνα τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους πολίτες είναι η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση. Επίσης στάθηκε στο ρόλο των μικρομεσαίων για τον καθορισμό του εκλογικού αποτελέσματος, καθώς πολλές φορές αυτοί κρίνουν τον νικητή των εκλογών και κατέληξε τονίζοντας ότι “τις εκλογές δεν τις καθορίζουν μόνο αυτοί που ψηφίζουν αλλά και αυτοί που δεν ψηφίζουν”.


Δεν υπάρχουν σχόλια: