Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Βραβεύσεις φοιτητών και εκπαιδευτικών στην 12η Γιορτή Εκπαίδευση στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

 


Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26/12/2022,στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου, η 12η Γιορτή Εκπαίδευσης, που διοργανώνει η Δημοτική Αρχή προς τιμή των πρωτοετών φοιτητών, που αποφοίτησαν από τα Σχολεία του Δήμου, αλλά και των Εκπαιδευτικών που ολοκλήρωσαν την υπηρεσία τους και συνταξιοδοτήθηκαν.


Στη Γιορτή παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κος Ντασιώτης Γεώργιος, ο Βουλευτής κος Μουλκιώτης Γεώργιος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι τιμώμενοι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, κα Καλαντζή Μαρία, Λελούδας Ιωάννης και Τσανούλας Αθανάσιος, καθώς και οι φοιτητές /τριες συνοδευόμενοι από τους οικείους τους.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους, αναφέρθηκε στη σημασία της εκδήλωσης αυτής, λέγοντας πως «..αποτελεί ηθική επιβράβευση ανθρώπων που αγωνίζονται. Πρώτα των παιδιών που, ενάντια στη φύση τους, που τα θέλει ατίθασα και αντισυμβατικά, προσαρμόζονται σε σκληρούς κανόνες, που τα καθιστούν ως τους πιο σκληρά εργαζόμενους ,σύμφωνα με επίσημες και αξιόπιστες έρευνες. Έπειτα των Γονέων οι οποίοι είναι οι  ήρωες ενός πολέμου χωρίς τέλος. Αυτοί, που  ζουν τόσο έντονα το άγχος και την αγωνία των παιδιών τους, που, όταν έχουν εξετάσεις τα παιδιά έχουν κι αυτοί ενώ, τους βαθμούς τους μοιράζονται, όπως και το διάβασμα και τέλος των Εκπαιδευτικών γιατί είναι κρίκος αυτής της αλυσίδας και αυτοί που μοιράζονται, με αίσθημα προσφοράς, εξ ολόκληρου την αγωνία  και το πρόβλημα του κάθε παιδιού. Χαίρονται με την λύση του και θλίβονται όταν αυτή δεν υπάρχει. ».




 Αναφέρθηκε επίσης στην αξία και το ρόλο του Σχολείου λέγοντας μεταξύ άλλων πως «…το Σχολείο είναι η σύνδεσή μας με το παρελθόν, η σταθερή μας βάση στο παρόν, αλλά ταυτόχρονα και η μοναδική οδός που οδηγεί στο μέλλον. Δεν αναφέρομαι μόνο στο ρόλο του για την είσοδο των  παιδιών στα πανεπιστήμια. Αναφέρομαι κυρίως σε όλα τα υπόλοιπα που επιτυγχάνονται και τα οποία είναι ο πυλώνας ισορροπίας της κοινωνίας μας. Κι αυτά είναι: Η Παιδεία, η Κοινωνικοποίηση, η ομαδικότητα που οδηγούν στην επιτυχία…».

Τέλος ο Δήμαρχος ανέφερε πως η Δημοτική Αρχή δημιούργησε αυτό το θεσμό και για 12η συνεχόμενη χρονιά τον συνεχίζει γιατί «…θέλουμε να τιμήσουμε τον αγώνα όλων και πρέπει να το κάνουμε γιατί ως θεσμός η Δημοτική Αρχή πρέπει να δημιουργεί κίνητρα επιτυχίας και παραδείγματα προς μίμηση. Να λειτουργεί δηλαδή παιδαγωγικά..». Στους βραβευθέντες  μοιράστηκαν έπαινοι και αναμνηστικά δώρα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: