Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ»


 9Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2022

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, οι σχολικές μονάδες της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας οργανώνουν και υλοποιούν αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Κόντρα στη λογική της ΝΔ που προωθεί την απαξίωση του σχολικού αθλητισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναγνωρίζει και υπερασπίζεται την αξία του. Ο αθλητισμός αποτελεί κρίσιμο κοινωνικό αγαθό για όλους και όλες τους νέους. Κατά την παιδική ηλικία αποτελεί ένα μέσο κοινωνικοποίησης και διαπαιδαγώγησης στη συλλογική ζωή και διάδοσης αξιών και ιδανικών όπως η συνεργασία, ο συναγωνισμός και η καταπολέμηση των κοινωνικών διακρίσεων.

Μια επετειακή ημέρα μόνο δεν μπορεί να υποκαταστήσει και να καλύψει την απουσία μέτρων στήριξης και αναβάθμισής του από την κυβέρνηση. Γι’ αυτό διεκδικούμε:

·       Ενίσχυση του ρόλου της άθλησης στο σχολικό πρόγραμμα, μέσα από ένα νέο εξατομικευμένο σύστημα που θα στοχεύει διαχρονικά στη συνολική βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών.

·   Ενίσχυση και καθιέρωση των σχολικών πρωταθλημάτων σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα.

·     Ουσιαστική στήριξη και ενίσχυση των μαθητών-αθλητών που συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες ή τις εθνικές ομάδες.

·     Επαναφορά του θεσμού των αθλητικών σχολείων με στόχο την αποκέντρωσή τους πανελλαδικά.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ- ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: