Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Τον Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας επισκέφθηκε ο Δντης του ΣΔΕ Ορχομενού - Συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθά

 


Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση του διευθυντή του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, κ. Κωνσταντίνου Σταρά και εκπροσώπων του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου, με τον δήμαρχο Διστόμου Αράχωβας, Αντίκυρας κ. Ιωάννη Σταθά.

Κατά την συνάντηση τονίστηκε ότι το σχολείο απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες του νομού Βοιωτίας, οι οποίοι δεν έχουν εκπληρώσει την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Στα  Σ.Δ.Ε. οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν γνώσεις, εμπειρίες, αναπτύσσουν δεξιότητες, διαμορφώνουν αντιλήψεις, στάσεις και συμπεριφορές. Με το θεσμό αυτό παρέχεται  η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να ενταχθούν ομαλά στις κοινωνικές, οικονομικές  και επαγγελματικές δομές.

Το πρόγραμμα διαρκεί  2 σχολικά έτη. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες. Επιπλέον για τους εκπαιδευόμενους που διαμένουν εκτός της έδρας του σχολείου παρέχεται κάθε δυνατή διευκόλυνση (Επίδομα μετακίνησης).

Ο κος Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την  προβολή του σχολείου, έτσι ώστε κανένας δημότης να μην στερηθεί την πρόσβαση και την ομαλή επανένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα αποκτώντας απολυτήριο Γυμνασίου.

                                                     Ο Δ/ντης του ΣΔΕ Ορχομενού

          Κων/νος Σταράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: