Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Έκτακτη Σύγκληση Σ.Ο.Π.Π. πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Βοιωτίας

 


Συμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από την Γ.Γ.Π.Π.   το Σάββατο  02/7/2022, και ισχύει για την   Κυριακή 03/7/2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (Χάρτης κατηγορίας Νο 4), για περιοχές  αρμοδιότητας Δήμων και Δασαρχείων της ΠΕ Βοιωτίας.

  Η ΠΕ Βοιωτίας και η Πολιτική Προστασία με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Φανής Παπαθωμά, έχει προβεί στην λήψη του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις ευπαθείς περιοχές και περιαστικά δάση του Νομού Βοιωτίας.

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Βοιωτίας έχει ενημερώσει όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, τους Δήμους και τις Εθελοντικές Οργανώσεις ώστε να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε κάθε περίπτωση, αποσκοπεί στην προστασία της ανθρώπινης ζωής αλλά και του φυσικού και δασικού περιβάλλοντος στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την αποτροπή επικίνδυνων δραστηριοτήτων και πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια. .

Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές αυτές , αποκλειστικά για τη μετακίνησή τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου με την επιφύλαξη της δυνατότητας επιβολής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και σε τμήματα του δικτύου αυτού από τα κατά περίπτωση αρμόδια όργανα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

 Τι αποφασίστηκε στην έκτακτη Σύγκληση Σ.Ο.Π.Π. 

   Έκτακτη Σύγκληση Σ.Ο.Π.Π. πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Βοιωτίας μετά από απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Φανής Παπαθωμά,  για την αντιμετώπιση της κατάστασης συναγερμού, κατηγορία 4, για πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Βοιωτίας Αφορά λήψη μέτρων βάση των μνημονίων ενεργειών των εμπλεκόμενων φορέων.

 Στην σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Βοιωτίας Φανή       Παπαθωμά, ο ΔΙ.ΠΥ.Ν. Βοιωτίας Σίμος Αποστόλου, ο Δ/κτης της Π/Υ Λιβαδειάς κ. Κων/νος Πούλος, η  Δ/κτης της Π/Υ Θηβών Σταυρούλα Μαλίρη, ο Δ/κτης της Π/Υ Οινοφύτων Ιωάννης Γιαννέλης, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Δ/νσης  Βοιωτίας, ο Δήμαρχος  Αλιάρτου Γεώργιος Ντασιώτης και  ο Δήμαρχος  Διστόμου –Αράχοβας –Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς, εκπρόσωποι των Δήμων Λιβαδειάς, Θηβαίων, Ορχομενού και Τανάγρας, καθώς και οι εκπρόσωποι των Εθελοντικών Ομάδων Ε.ΔΥ.Σ. και Ε.Ε.Ε.Δ. Την σύσκεψη συντόνισε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας Μάριος Κακοσαίος και ο υπεύθυνος επιχειρησιακού του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Βοιωτίας Αλέξανδρος Μεταξάς.

 

  Η Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά τόνισε ότι:

«Διανύουμε άλλο ένα καλοκαίρι που φαίνεται πως θα είναι θερμό και με αρκετά μποφόρ τα οποία καταστούν επικίνδυνες τις επόμενες μέρες για εκδήλωση πυρκαγιάς. Βρισκόμαστε σε κατάσταση συναγερμού. Είμαστε σε άριστη συνεργασία και διαρκή επικοινωνία με όλους τους  εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες. Η ΠΕ Βοιωτίας έχει σε άμεση ετοιμότητα 25 υδροφόρα οχήματα καθώς και 10 μηχανήματα  έργου,   έχει εκδώσει Απαγόρευση Κυκλοφορίας για σήμερα Κυριακή 03/7/202,  έχει ενημερώσει με Δελτία Τύπου Φορείς και Πολίτεςκαι παραμένει σε επιφυλακή επί  24ωρου βάσης.

Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος .

   Καλώ τους πολίτες να σεβαστούν την απαγόρευση κυκλοφορίας , να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια».

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: