Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

H Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος καταγγέλλει τις αυθαίρετες πρωτοβουλίες που εκμεταλλεύονται το με οργανωμένο αναπηρικό κίνημα

 

Ο Πρόεδρος ης Περιφερειακής
Ομοσπονδίας Ατόμων
 με Αναπηρία Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος
κ. Παν. Μαρκοστάμος 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα άτομα με αναπηρία δεν ΕΠΑΙΤΟΥΝ!     

Αγωνίζονται και διεκδικούν την δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας.

            Καταγγέλλουμε την εκμετάλλευση των θετικών συναισθημάτων  συμπολιτών μας από επιτήδιους επαγγελματίες.

Το τελευταίο διάστημα τα σωματεία μέλη της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και όλα τα στελέχη των φορέων μελών μας, γίνονται αποδέκτες ερωτημάτων αναφορικά με εράνους, κληρώσεις λαχνών, εντύπων που προβάλουν δραστηριότητες για παιδιά με Αναπηρία κλπ.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο αναπηρικό κίνημα! Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους είναι αξιοπρεπείς πολίτες που διεκδικούν στην εργασία τους, στη γειτονιά τους, στη διασκέδασή τους πρόσβαση και ισότιμη συμμετοχή.  Αγωνίζονται με τους οργανωμένους Συλλόγους και φορείς του, που είναι μέλη του τριτοβάθμιου οργάνου τους, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, για πρόσβαση παντού, για νέες πολιτικές στο πλαίσιο της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και για να μπει τέλος σε κάθε είδους δυσμενή μεταχείριση. Δεν επαιτούν, δεν λαμβάνουν μέρος σε εράνους, δεν διακινούν και δεν πουλούν έντυπα κλπ.

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος καταγγέλλει τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα και καλεί κάθε πολίτη να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς που στο όνομα της Αναπηρίας εκμεταλλεύονται  φιλεύσπλαχνα συναισθήματα και κερδοσκοπούν.

 Το Δ.Σ.

 

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

       ΠΑΝ.  ΜΑΡΚΟΣΤΑΜΟΣ                                 ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΙΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: