Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Ο Δήμος Λαμιέων συνδιοργανωτής στον 5ο αγώνα δρόμου «Στα χνάρια των ηρώων» της Μάχης των Θερμοπυλών το 480 π.Χ. καθώς και δυο σκυταλοδρομιών


 Με την καθιερωμένη εκκίνηση από το άγαλμα του Δημόφιλου στις Θεσπιές το Σάββατο 30 Ιουλίου, και ώρα 8 το βράδυ , ξεκινάει ο 5ος ιστορικός αγώνας δρόμου υπερ - απόστασης 102 χιλιομέτρων «Στα χνάρια των ηρώων» καθώς και δυο σκυταλοδρομίες 2 και 4 αθλητών, οι οποίοι είναι αφιερωμένοι στην μνήμη των 700 Θεσπιέων που έπεσαν στη Μάχη των Θερμοπυλών, μαζί με τους 300 Σπαρτιάτες. Οι αγώνες τερματίζουν στο ιστορικό πεδίο των Θερμοπυλών την Κυριακή 31 Ιουλίου.

           Η συνάντηση του Δημόφιλου (αρχηγού των 700 Θεσπιέων) και του Λεωνίδα (Βασιλιά της Σπάρτης) και φυσικά των υπόλοιπων πολεμιστών, σηματοδότησε μια από τις πιο θρυλικές Μάχες της ιστορίας, στην οποία αποτυπώθηκαν διαχρονικά ιδανικά των Ελλήνων.

            Με σύνθημά μας  «Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ», τιμούμε αυτό το γεγονός και δηλώνουμε τη διαρκή προσπάθεια να υπενθυμίζουμε και κυρίως να υπερασπιζόμαστε τα ίδια ιδανικά.

            Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και συνδιοργανώνεται από:

·         Την ΠΕΔ Στερεάς

·         Το Δήμο Λαμιέων,

·         Το Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων

·         Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και

·         Τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Απόλλων» Δυτικής Αττικής

            Στηρίζεται εμπράκτως με στελέχωση των είκοσι τριών (23) σταθμών εξυπηρέτησης των αθλητών από τους:

  1. Δήμο Λεβαδέων
  2. Δήμο Ορχομενού
  3. Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας
  4. Δήμο Καμένων Βούρλων
  5. Πολιτιστική Εταιρεία Θερμοπυλών

         Ο αγώνας έχει συμμετοχή δεκάδων αθλητών, από όλη τη χώρα και προδιαγράφεται ως μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση, αντίστοιχη των προηγουμένων ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: