Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας, συμμετέχει στο ευρωπαϊκό διακρατικό πρόγραμμα «EUnique

 


H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό διακρατικό πρόγραμμα «EUnique (Enjoy EUnique experiences from Greece and Cyprus)» και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να συμμετέχουν στις δράσεις του προγράμματος.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση των προϊόντων Π.Ο.Π. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (κονσερβολιές, τυριά, αποξηραμένα σύκα, κελυφωτά φιστίκια, ακτινίδια) και της Κύπρου (λουκούμι Γεροσκήπου) στις αγορές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας. Επιγραμματικά, το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κατανάλωσης των προϊόντων υπό την προβολή και τη βελτίωση της εικόνας τους. Ομάδες στόχοι είναι τα δίκτυα εισαγωγής, διανομής και Ho.Re.Ca., οι καταναλωτές και οι συντελεστές επηρεασμού των ανωτέρω (επαγγελματίες, σεφ, ειδικοί στη γαστρονομία, δημοσιογράφοι, influencers κ.α.). Οι δε δράσεις του προγράμματος εκτείνονται σε βάθος τριετίας και κάθε χρόνο πραγματοποιείται οικονομικός έλεγχος από πιστοποιημένη εταιρεία auditors.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε να εφαρμόζεται από την 01/03/2022, έχει διάρκεια 36 μήνες και συνολικό προϋπολογισμό 1.308.600,00€ εκ των οποίων 1.028.078,00€ αναλογεί στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδος (συντονιστής εταίρος). Το εν λόγω πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο κατά 80% από την Ε.Ε. και κατά 20% από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας. Εξαιτίας του μεγάλου προσδοκώμενου οφέλους για την τοπική οικονομία και τα παραγόμενα αγροτικά προϊόντα, στο πλαίσιο ενίσχυσης της παρουσίας των προϊόντων Π.Ο.Π. στη σημαντική αγορά της αραβικής χερσονήσου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει να καλύψει οικονομικά τις δράσεις του πρώτου έτους ούτως ώστε να μπορέσει να εκκινήσει δυναμικά το πρόγραμμα μέχρι να γίνουν οι πρώτες εισροές από την Ε.Ε.

Οι πρώτες δράσεις επικοινωνίας στα social media και στα ΜΜΕ βρίσκονται στη φάση του σχεδιασμού ενώ ήδη οργανώνονται οι δραστηριότητες στην Αραβική χερσόνησο που θα λάβουν χώρα τον ερχόμενο Νοέμβριο του 2022.

Συνεπώς, προσβλέπουμε στην καλή συνεργασία μας, σας προσκαλούμε να συμπληρώσετε το Google Form https://forms.gle/8g6JCioL8i4vucCi6  (Ctrl + κλικ)  με τα στοιχεία σας και με προτάσεις σας μέχρι και την Παρασκευή 05/08/2022 και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας!

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας

Τηλ.: 2221353543 | Email: info@agrifoodcentralgreece.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: