Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Ευχαριστήρια επιστολή από την Γιώτα Χουλιάρα-Σιδερά - Μετά την επιτυχημένη της πορεία στην Φθιώτιδα, αναλαμβάνει την Αβθμια Εκπαίδευσης της Π.Ε. Βοιωτίας


 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εκλεκτοί συνεργάτες

Η ανακοίνωση των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης από το ΥΠΑΙΘ σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της θητείας μου στη Διεύθυνση Π.Ε. Φθιώτιδας και την έναρξη μιας νέας στη Διεύθυνση Π.Ε. Βοιωτίας. Ο τόπος αλλάζει, ο στόχος παραμένει ίδιος: η ανάδειξη και βελτίωση του σχολείου, καθώς παραμένει ο μόνος θεσμός που διατηρεί ή ανασυνθέτει τον κοινωνικό ιστό.

Ήταν μεγάλη τιμή στο πρόσωπό μου να είμαι η πρώτη γυναίκα Διευθύντρια στην Π.Ε. Φθιώτιδας  και συνάμα ευθύνη που ανέλαβα τον Αύγουστο του 2020, έχοντας την πίστη ότι θα σταθείτε δίπλα μου συνεργάτες και συνοδοιπόροι στο δύσκολο έργο που ανοίγονταν μπροστά μας. Κανείς δεν με διέψευσε και σας ευχαριστώ θερμά!

Πρώτη φορά, σε μια διετία, τόσες αναγκαστικές αλλαγές έπρεπε να εφαρμοστούν άμεσα. Τόσοι πολλοί άνθρωποι έπρεπε να αλλάξουν ταυτόχρονα και γρήγορα, να συνεργαστούν και να απλώσουν δίχτυ ασφαλείας για τους μαθητές και την κοινωνία γενικότερα.

Ειδικότερα, στη Διεύθυνση Π.Ε. Φθιώτιδας, υιοθετώντας την εξωστρέφεια, με σκληρή, συστηματική, μεθοδική και ομαδική δουλειά αντιμετωπίσαμε τα τρέχοντα ζητήματα και υποστηρίξαμε πρωτοβουλίες που ανέδειξαν τον εκπαιδευτικό και τη δουλειά του στο σχολείο. Με όραμα την αυτονομία της σχολικής μονάδας, αναπτύξαμε σχέσεις εμπιστοσύνης με όλο το ανθρώπινο δυναμικό (στελέχη, εργαζόμενους, διοικητικούς, εκπαιδευτικούς), όσο και με τα στελέχη του Υπουργείου, ενισχύοντας έτσι τη δυνατότητα να επιλύουμε  αποτελεσματικά και με σχετική ταχύτητα προβλήματα, καθώς και να παρεμβαίνουμε με καινοτόμες προτάσεις στις νέες θεσμικές πρωτοβουλίες.

Όλοι μαζί, κληθήκαμε να διαχειριστούμε πρωτόγνωρες και απαιτητικές καταστάσεις. Πανδημία, καραντίνα, τηλεκπαίδευση, νέες εκπαιδευτικές δράσεις, νέοι τρόποι διδασκαλίας και μάθησης, λειτουργία των σχολείων με αυστηρά πρωτόκολλα, τηλεργασία, τηλεδιασκέψεις. Ποικίλα προβλήματα με καθημερινές αλλαγές στο πρόγραμμα και τη λειτουργία, αντιμέτωποι με καταστάσεις που έπρεπε να αποφασίσουμε γρήγορα αν και όμοιες δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Δοκιμάστηκαν οι αντοχές μας και η αποτελεσματικότητα. Όμως τα καταφέραμε! Και ήταν αποτέλεσμα κοινής προσπάθειας και συνεισφοράς όλων! Είναι τόσοι πολλοί αυτοί που πρέπει να ευχαριστήσω σήμερα!

Ευχαριστώ, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών για τις ευλογίες του και τη στήριξη του σε κάθε μας βήμα. Τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς άρχοντες του νομού,  την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, το ΠΕΚΕΣ και τους συντονιστές εκπαίδευσης, τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων, όλες τις δομές της εκπαίδευσης του νομού,  όλους τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών. Τους συνδικαλιστικούς συλλόγους των εκπαιδευτικών. Τους εκπροσώπους της Δημόσιας Υγείας για την άψογη συνεργασία στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Τους δημοσιογράφους των τοπικών έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης για την αμεσότητα και την ευαισθησία προσέγγισης των ειδήσεων, καθώς και όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθειά μας, στηρίζοντας το δημόσιο σχολείο με κάθε τρόπο, για μια καλύτερη και ποιοτικότερη εκπαίδευση στον τόπο μας προς όφελος των μαθητών μας.

Ευχαριστώ την επαγγελματική μου οικογένεια στη Διεύθυνση, διοικητικούς και εκπαιδευτικούς για την εξαιρετική συνεργασία και τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη και την αγάπη σας!

Ευχαριστώ ιδιαίτερα, τους άμεσους συνεργάτες μου που συνδυάζουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά για την επιτυχία: εσωτερικά κίνητρα, θέληση που δοκιμάζεται στα δύσκολα, έμπνευση και άοκνη προσπάθεια για την επίτευξη του καλού, είστε πολύτιμοι!

Κάθε τέλος είναι ένα νέο ξεκίνημα, έτσι καλωσορίζω τον συνάδελφο που αναλαμβάνει τα καθήκοντα της Διεύθυνσης στην Π. Ε. του νομού μας και του εύχομαι καλή και εποικοδομητική θητεία.

Όπως καταλαβαίνετε, είναι δύσκολο να αποτιμήσω μέσα σε λίγες γραμμές ένα έργο δύο χρόνων που για να διεκπεραιωθεί απαίτησε την εργασία τεσσάρων χρόνων. Δυναμώνει όμως μέσα μου την πεποίθηση ότι πρέπει «Πάντα να αφήνεις κάτι πίσω σου, κάτι καλό, κάτι που θα μείνει,  κάτι που θα προστεθεί σε όλα τα έργα των ανθρώπων».

Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι και η νέα σχολική χρονιά να κυλήσει με ηρεμία. Εις το επανιδείν!

 

Με εκτίμηση!

Χουλιάρα-Σιδερά Παναγιώτα

Διευθύντρια Π.Ε. Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: