Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Ανακοίνωση - απάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας

 


Αξιότιμοι συνάδελφοι,

τόσο με την ιδιότητά σας ως συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των Αξιωματικών της Περιφέρειάς μας, όσο και, κυρίως με αυτήν του Έλληνα Αστυνομικού.

Αισθανθήκατε την ανάγκη να προχωρήσετε στην υπ’ αριθμ. 16/2022 από 20-07-2022 ανακοίνωσή σας, αναφερόμενοι εκ πλαγίου στην Ένωσή μας, στο πλαίσιο προφανώς, στήριξης του κ.κ. Διευθυντή της Δ.Α. Βοιωτίας. Καμία αντίρρηση. Θα προτιμούσαμε όμως, επειδή η Ένωσή μας έχει ‘’πρόσωπο’’ στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και είναι γνωστή για τους αγώνες της για την άνευ προϋποθέσεων στήριξη των συναδέλφων, να μας απευθύνεσθε κατά πρόσωπο. Γιατί συνάδελφοι, δεν είμαστε ‘’κάποιοι’’, όπως σχεδόν υποτιμητικά μας προσδιορίζετε. Συνεπώς να απευθύνεσθε στην ‘’ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ’’. Με παρρησία και ευθύτητα, όχι σε ‘’κάποιους’’. Τουλάχιστον οι συνάδελφοι (συνδικαλιστές-αστυνομικοί) φρονούμε ότι, ακόμη και εάν διαφωνούμε, μπορούμε να διατηρούμε μεταξύ μας, το επιβαλλόμενο μέτρο ευπρέπειας και αλληλοσεβασμού.

Κατά τα λοιπά, ούτε κήνσορες είμαστε συνάδελφοι και μάλιστα σύγχρονοι. Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να υπερασπιστείτε ένα μέλος σας, έναν ανώτερο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά διαφωνούμε κάθετα στην προσέγγισή σας. Βέβαια το πώς προσλαμβάνει κάθε συνδικαλιστική οργάνωση το θεσμικό και λειτουργικό της ρόλο, είναι ζήτημα εσωτερικό (interna – corporis) και δεν μας αφορά. Όταν όμως συνάδελφοί μας μέμφεσθε ότι δεν έχουμε αντίληψη του ρόλου του συνδικαλιστικού κινήματος, αποδίδοντάς μας προθέσεις συνδιοίκησης, συνδιαλλαγής και ταπεινά κίνητρα και ελατήρια, ακόμη και εάν το πράττετε ανεπιγνώστως, επιβάλλετε μία ελάχιστη αυτοκριτική στο περιεχόμενο της επίμαχης ανακοίνωσης.

Να σας πούμε λοιπόν εμείς συνάδελφοι, οι ταπεινοί αστυνομικοί, που δεν ήμαστε (στην πλειοψηφία μας) Αξιωματικοί και δεν έχουμε τις δικές σας προσλαμβάνουσες, που αντιλαμβανόμαστε αξιακά, τον θεσμικό μας ρόλο.

1.΄Οταν έχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι, ο κύριος Διευθυντής της Δ.Α. Βοιωτίας, δεν τηρεί την απορρέουσα από το άρθρο 29 παρ. 3 του Συντάγματος για αυστηρή κομματική ουδετερότητα και, η μη τήρηση της υποχρέωσής του αυτής, συναρτάται με τις επίμαχες μεταθέσεις στην Δ.Α. Βοιωτίας, οφείλουμε να αντιδράσουμε ή όχι; Πριν την ανακοίνωσή σας μας ζητήσατε οποιαδήποτε ενημέρωση για το εν λόγω ζήτημα; Δεν μας ζητήσατε.

2.Όταν έχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι ο κ. Διευθυντής, ως προς το εν λόγω ζήτημα των μεταθέσεων δεν στοιχίζεται στις αρχές της αμεροληψίας της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας, οφείλουμε να αντιδράσουμε ή όχι; Μας ζητήσατε σχετικές διευκρινήσεις επί τούτου; Δεν μας ζητήσατε.

3.Όταν ενημερώνουμε τον κύριο Διευθυντή για περιπτώσεις συναδέλφων που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά οικογενειακά προβλήματα προκειμένου να συνεκτιμηθούν κατά την διαδικασία των μεταθέσεων και εισπράττουμε απαξίωση, οφείλουμε να αντιδράσουμε ή όχι; Μας ζητήσατε σχετικές εξηγήσεις; Δεν μας ζητήσατε.

Λοιπόν συνάδελφοι, εμείς είμαστε διαθέσιμοι να σας τις παρέξουμε τις διευκρινήσεις, εάν τις ζητήσετε. Έστω και τώρα. Γιατί εμείς τιμάμε τον Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας και την προσφορά του στο Σώμα. Άλλωστε στην Ένωσή μας Αξιωματικοί είναι μέλη μας. Όταν όμως είναι ευεπίφορος στην αυθαιρεσία, στην αλαζονεία και στην έπαρση, είμαστε απέναντι. Όχι στο πρόσωπο. Σεβόμαστε κάθε πρόσωπο. Στον θεσμό.

Κάτι τελευταίο, συνάδελφοι. Η εθιμικού χαρακτήρα συνάντηση προ των μεταθέσεων με τον κ. Διευθυντή, την οποία ‘’χλευάσατε’’, λαμβάνει χώρα κατ’ επιταγή της αρχής της χρηστής διοίκησης, με σκοπό την επίτευξη συγκλίσεων και συναινέσεων. Δεν συνιστά συνεπώς προϊόν συνδιοίκησης ή συναπόφασης. Και εν πάση περιπτώσει, επειδή επικαλείσθε το π.δ. 100/2003, να σας υπενθυμίσουμε ότι οι μεταθέσεις δεν αποφασίζονται από μονοπρόσωπο όργανο, (κ. Διευθυντή) αλλά από συλλογικό (Συμβούλιο Μεταθέσεων).

Τώρα συνάδελφοι, εάν μετά από όλα όσα προαναφέρουμε, θεωρείται ότι η συμπεριφορά του κ. Διευθυντή Δ.Α. Βοιωτίας και οι ενέργειές του, όπως εκδηλώθηκαν στη διαδικασία των επίμαχων μεταθέσεων, έλαβαν χώρα στο πλαίσιο των ‘’επιβεβλημένων αλλαγών’’ τις οποίες ευαγγελίζεσθε, δυστυχώς μας χωρίζει μεγάλη απόσταση..


                                                                    ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ!

                                                        ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                          Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                      ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ   Ζαχαρίας                                                     ΔΗΜΟΥ Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: