Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Ο Δήμος Δελφών υποδέχεται τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

 


Την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022, ο Δήμος Δελφών υποδέχεται το μεγάλο ελληνικό Ποδηλατικό Γύρο, ο οποίος έχει στόχο να φτάσει σε λάμψη μεγάλες αντίστοιχες διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και να γίνει ένας ετήσιος θεσμός που θα δώσει ώθηση στο άθλημα της ποδηλασίας, βοηθώντας ταυτόχρονα σημαντικά τις περιοχές από τις οποίες διέρχεται να αναπτυχθούν και να επεκτείνουν την τουριστική τους περίοδο.

Ο Δήμος Δελφών στηρίζει αυτόν τον τόσο σημαντικό αγώνα, ο οποίος διοργανώνεται από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Cycling Greece.

Η εκκίνηση για το 2o ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας θα δοθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ), και θα περάσει από τη Δεσφίνα το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Απριλίου. Η φύση της διαδρομής και κυρίως οι κατηφόρες της περιοχής θα επιτρέψουν στους αθλητές να αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες. Έτσι το γκρουπ σε μικρό χρονικό διάστημα θα βρεθεί στο ύψος της θάλασσας περνώντας από την Ιαματική πηγή της Κίρρας, όπου θα στρίψει αριστερά μπαίνοντας στην τελική ευθεία, ακολούθως μέσα από τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κίρρας και από εκεί στο λιμάνι της Ιτέας όπου είναι και το σημείο τερματισμού.

Την Παρασκευή 28 Απριλίου το 3ο ετάπ θα εκκινήσει από το Μουσείο των Δελφών, με κατεύθυνση δυτικά, μέχρι και το Χρισσό, διασχίζοντας τον παραδοσιακό ελαιώνα. Οι ποδηλάτες θα περάσουν από την Άμφισσα, όπου αμέσως μετά θα ανηφορίσουν στις πλαγιές του Παρνασσού και θα διασχίσουν τη Γραβιά.

Ελάτε όλοι, μικροί και μεγάλοι, να στηρίξουμε αυτό το μεγάλο αγώνα στην επανεκκίνησή του, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ότι το ποδήλατο θα πρέπει να μπει και πάλι στην καθημερινότητά μας, άρα και στην καρδιά μας!

 

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ -
ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗ Λ.ΑΘΗΝΩΝ


Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας, με την αναβίωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας έπειτα από 10 χρόνια.
Ο αγώνας έχει ενταχθεί αναβαθμισμένος στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) για το 2022, με τη συμμετοχή 147 αστέρων του αθλήματος από 19 επαγγελματικές και 2 εθνικές ομάδες.
Πρόκειται για μία παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση που επιστρέφει στην Ελλάδα, με στόχο να αναδείξει το απαιτητικό άθλημα της ποδηλασίας και φυσικά να προβάλει τις ομορφιές της χώρας.
Την ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, οι αθλητές θα ΔΙΕΛΘΟΥΝ τη Λ.ΑΘΗΝΩΝ στην Αλίαρτο, με κατεύθυνση προς Δελφούς.
Οι συνθήκες ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ των αθλητών και των συνοδευτικών οχημάτων, επιβάλουν τη ΛΗΨΗ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ κυκλοφορίας στην Λ. Αθηνών.
Σύμφωνα με το σχέδιο, η Λεωφόρος Αθηνών στο ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ, σε όλο το μήκος της, δεν πρέπει να έχει ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΑ οχήματα και από 13.30 θα ΚΛΕΙΝΟΥΝ σταδιακά όλοι οι ΚΑΘΕΤΟΙ δρόμοι του ρεύματος αυτού, καθώς και τα ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ της διαχωριστικής νησίδας. Στις 14.00 το ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΘΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ. Τυχόν σταθμευμένα οχήματα θα ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΜΕ ΓΕΡΑΝΟ της ΤΡΟΧΑΙΑΣ
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, οι κεντρικές διασταυρώσεις : α) Προς ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ (market in), β) προς ΆΣΚΡΗ και γ) Προς ΜΑΖΙ, θα ελέγχονται από ΤΡΟΧΟΝΟΜΟ και οι ΟΔΗΓΟΙ, που είναι αναγκαίο να εισέλθουν στο ρεύμα κυκλοφορίας, θα πρέπει να κινηθούν από τους ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ δρόμους προς αυτές τις διασταυρώσεις.
ΌΛΕΣ οι ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ διασταυρώσεις, καθώς και τα ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ στη διαχωριστική νησίδα θα έχουν απαγορευτική σήμανση και οχήματα με ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ της ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ή οχήματα με ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ του ΔΗΜΟΥ. Παρακαλούμε τους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες.
Ο Δήμαρχος τονίζει το Θέμα της στάθμευσης και επισημαίνει πως «οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στις ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ, αλλά και ΌΛΟΙ οι οδηγοί, την Πέμπτη 28/4, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους επί της Λ.Αθηνών, στο ρεύμα προς Λιβαδειά» και καλεί τους ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ να ενημερώνουν τους πελάτες τους.
Χαρακτηριστικά τονίζει ο κος Ντασιώτης, πως: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός, με παγκόσμια προβολή, που θα διασχίσει την πόλη της Αλιάρτου. Θα υπάρξει μια μικρή αλλαγή, ίσως και δυσκολία, στη λειτουργία μας, από τις 2.00 το μεσημέρι της Πέμπτης 28/4 και για περίπου μισή ώρα. Νομίζω πως αξίζει τον κόπο. Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν τους αθλητές τους προσκαλώ στα πεζοδρόμια της πλατείας (πέτρινα), αυτή την ώρα.».


Δεν υπάρχουν σχόλια: