Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά την Κυριακή 1η Μάη 2022 - Συγκέντρωση στην πλατεία «Εθνικής Αντίστασης» στις 10:30 πμ



ΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  2022

    Το  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά  συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Κυριακή 1η Μάη 2022.

   Υλοποιούμε  την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης  των Αντιπροσώπων του ΕΚΛ στις 12/4/2022 για απεργιακή κινητοποίηση την 1η του Μάη και συγκέντρωση στην πλατεία «Εθνικής Αντίστασης» στις 10:30 πμ.

    Τιμάμε τους χιλιάδες εργάτες, που πάλεψαν σκληρά σε όλο τον κόσμο, για τις μεγάλες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος.

    Η φετινή Πρωτομαγιά είναι η πρώτη μετά την ψήφιση του νέου κυβερνητικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη, με στόχο την κατάργηση της 8ωρης εργασίας και των συνδικαλιστικών ελευθεριών που οι εργατικοί αγώνες  ενός ολόκληρου αιώνα, με αίμα είχαν κατακτήσει.

    Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει χιλιάδες εργαζόμενους στην χώρα μας με 10ωρα και 12ωρα, με μισθούς πείνας,  τσακισμένους από την ακρίβεια, έχοντας να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης.

    Ταυτόχρονα  η άμεση εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, με πολεμικές αποστολές και εξοπλισμό εκτός συνόρων, διαμορφώνουν μια εκρηκτική κατάσταση για τις ζωές και την καθημερινότητα μας. 

   Δυναμώνουμε τον αγώνα μας, για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας έκλεψαν, για να πάρουμε τη ζωή μας πίσωΔεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα ψίχουλα και τις υποσχέσεις.

 Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

 Απαιτούμε καμία εμπλοκή της χώρας  μας στον πόλεμο.

 Καλούμε τα Σωματεία της δύναμής μας, όλους τους εργαζόμενους,  Άνεργους, Συνταξιούχους, Αγρότες, Ελεύθερους Επαγγελματίες,  να πάρουν μαζικά μέρος στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάςτην ΚΥΡΙΑΚΗ  1Η  ΜΑΗ και ώρα 10:30 στην κεντρική πλατεία «Εθνικής Αντίστασης» στην Λιβαδειά.

     Το αίμα που πότισε τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης δεν πήγε χαμένο!

 

    ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ 24ωρη  ΑΠΕΡΓΙΑ  ,    ΟΛΟΙ  ΣΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ

     ΟΛΟΙ στην Απεργιακή Συγκέντρωση την ΚΥΡΙΑΚΗ  1Η  ΜΑΗ 2022  και  ώρα 10.30΄το     

     πρωί στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΠΛΑΤΕΙΑ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

 

                              ΖΗΤΩ  Η  ΕΡΓΑΤΙΚΗ   ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

                                          Για             το               Δ.Σ.

                                        

                   Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

       ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ               ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: