Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Προβολή της ταινίας “Το Τελευταίο Σημείωμα” για τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς, το Σάββατο 30/04/2022 ώρα 21.00 στα «γρασίδια» της Κρύας, από τις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Λιβαδειάς.

 


Η 1η του Μάη,  μέρα - σύμβολο για την παγκόσμια εργατιά, με το βαρύ της φορτίο, το γεμάτο από τις θυσίες που αποκαλύπτουν το μεγαλείο και την αστείρευτη δύναμη της εργατικής τάξης πλησιάζει και φέτος, με μια σειρά από μύθους να καταρρέουν με πάταγο ο ένας πίσω από τον άλλο.

Με τον καπιταλισμό να αποδεικνύει πια ότι τα μόνα που έχει να προσφέρει είναι καταστροφή, πολέμους, πόνο και δυστυχία για τη λαϊκή πλειοψηφία, με τους ίδιους τους απολογητές του να μουρμουράνε τις ανησυχίες τους για τη «σταθερότητα» και την «ομοψυχία», ομολογώντας ταυτόχρονα τους κινδύνους που τους στοιχειώνουν. Το «δεν είναι ώρα για διεκδικήσεις» εναλλάσσεται με τα διλήμματα στον λαό για να διαλέξει με πόσο περισσότερα ή λιγότερα τραύματα θα πληρώσει την ίδια πολιτική, στο πλαίσιο της κυβερνητικής εναλλαγής.

Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στον δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Κρατάμε γερά το νήμα που διαπερνά και συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγου το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα - σύμβολο για το δίκιο της τάξης μας!

Δεν υπάρχουν σωτήρες για τον εργαζόμενο λαό! Για να απαλλαγούμε από τους άδικους πολέμους, πρέπει να σταθούμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, με τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Για να ανασάνουμε από την ακρίβεια, θα πρέπει να πάρουμε εμείς την υπόθεση στα χέρια μας. Για να τραβήξουμε τον δικό μας δρόμο ανάπτυξης, έξω από κάθε ιμπεριαλιστική ένωση, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

 

Η 1η Μάη δείχνει τον δρόμο! Στα χέρια του λαού η δύναμη!

Προχωράμε μπροστά! Το μέλλον ανήκει στους λαούς,

με τον αγώνα για την απελευθέρωση από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: