Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Τριήμερη γιορτή μπάσκετ στην πόλη της Θήβας, με την υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων

 


Μια μοναδική γιορτή αθλητισμού έζησε η Θήβα στο τριήμερο 15-16-17 Απριλίου, με την καρδιά του μπάσκετ να χτυπάει στην πόλη μας, που είχε την τιμή να φιλοξενήσει τη Β’ Φάση των προκριματικών αγώνων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων. Οι τέσσερις ομάδες -Ήφαιστος Λήμνου, Κεραυνός Λάρισας, Φαίακας Κέρκυρας και ο δικός μας ΕΣ Κάδμος- έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ενώπιον ενός ενθουσιώδους κοινού που είχε κατακλύσει το κλειστό γυμναστήριο της Θήβας. Το «παρών» στους αγώνες έδωσε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Ευάγγελος Λιόλιος, η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και σχεδόν σύσσωμος ο κόσμος της πόλης. Παρών σχεδόν σε κάθε αγώνα και ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, καθώς και ο γενικός γραμματέας της ΕΣΚΑΣΕ, κ. Χάρης Μελετίου.






Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας, είχε αναλάβει τη διοργάνωση και τη φιλοξενία των ομάδων που συμμετείχαν στους προκριματικούς, κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Θηβαίων, ο οποίος με επιστολή του προς την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης είχε διεκδικήσει τη διεξαγωγή των αγώνων της Β’ Προκριματικής Φάσης στη Θήβα.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες εφήβων, αλλά και κυρίως στον δικό μας Κάδμο, που έγραψε ιστορία και μας χάρισε στιγμές συγκίνησης όταν κέρδισε μέσα σε αποθέωση τον Κεραυνό Λάρισας με σκορ 71-49, μια νίκη που του εξασφάλισε το εισιτήριο στους 8 που θα διαγωνισθούν στους τελικούς του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης εφήβων.

«Έπειτα από μια καταπληκτική μάχη στο παρκέ, οι έφηβοι του Κάδμου πήραν την πολυπόθητη νίκη, που τους έδωσε το εισιτήριο για την τελική φάση που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης. Αξίζουν τον σεβασμό μας και φυσικά πολλά συγχαρητήρια στους προπονητές, στη διοίκηση της ομάδας και σε όλους όσοι κοπίασαν για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Τέλος δεν θα πρέπει να παραλείψω να δώσω συγχαρητήρια στους γονείς των παιδιών, που είναι δίπλα τους στην προσπάθεια αυτή, καθώς και στους φιλάθλους που δημιούργησαν καταπληκτική ατμόσφαιρα και έδωσαν φτερά στους παίκτες της ομάδας μας!», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Αναστασίου, προσθέτοντας ότι o Δήμος Θηβαίων θα είναι διπλά στην ομάδα, αλλά και σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για το καλό του αθλητισμού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: