Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Σε εφαρμογή ο νέος Οργανισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Δελφών - Π. Ταγκαλής: «Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα δημιουργούμε ένα Δήμο σύγχρονο»

 


Σε εφαρμογή τίθεται ο νέος Οργανισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου Δελφών, με απόφαση του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Ταγκαλή. Η νέα εποχή σηματοδοτείται από την τοποθέτησης Δ/ντών, Αναπληρωτών Δ/ντών,  Προϊσταμένων και αναπληρωτών προϊσταμένων και σε συνέχεια αυτών από τη μερική ανακατανομή αρμοδιοτήτων σε Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους.

Στόχος είναι η ενίσχυση της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου και η προσαρμογή στις νέες συνθήκες που έχει επιβάλλει η αλλαγή της νομοθεσίας που διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο γενικός σχεδιασμός για την αναδιοργάνωση του Δήμου Δελφών περιλαμβάνει τους εξής άξονες:

             Εισαγωγή για πρώτη φορά εσωτερικού ελέγχου στις διευθύνσεις

             Δημιουργία νέου Ο.Ε.Υ. που θα καλύπτει τις ανάγκες ενός σύγχρονου Δήμου για την επόμενη δεκαετία

             Δημιουργία Επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου, ο οποίος είναι στη φάση της εκπόνησης

             Δημιουργία νέου Αμαξοστασίου και Αποθήκης, όπου έχει ήδη μισθωθεί ο χώρος και ήδη γίνονται εργασίες ώστε σύντομα να γίνει η μετακόμιση σε αυτόν

             Ενίσχυση της αυτονομίας των Δημοτικών Ενοτήτων μέσω της παροχής του αναγκαίου εξοπλισμού, αλλά και του εκσυγχρονισμού της οργάνωσής τους

             Αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου

             Ανανέωση του στόλου οχημάτων και μηχανημάτων έργου

             Ενίσχυση του Τομέα Πολιτικής Προστασίας

             Ενίσχυση των Κοινωνικών δομών

Η σύνταξη του νέου Ο.Ε.Υ. προέκυψε από την αξιολόγηση των υπηρεσιακών δομών του Δήμου και στοχεύει στη διόρθωση των παθογενειών του παρελθόντος, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί και τις συνθήκες ώστε σε βάθος χρόνου να προσληφθεί νέο εξειδικευμένο προσωπικό για την κάλυψη σημαντικών αναγκών. Ο νέος Ο.Ε.Υ. καταργεί τις αλληλεπικαλύψεις μεταξύ των Υπηρεσιών δημιουργώντας ταυτόχρονα τις βάσεις για την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ τους, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών για πολιτικές συνοχής και συνέργειας. Ως συνέπεια αυτού του χαρακτηριστικού προέκυψε και η ανακατανομή αρμοδιοτήτων των αιρετών του Δήμου Δελφών, ενισχύοντας και αποσαφηνίζοντας πλήρως το ρόλο τους.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με αφορμή τα παραπάνω δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας στοχεύσαμε στη δημιουργία ενός Δήμου που θα μπορεί να είναι σύγχρονος και ταυτόχρονα πλήρως λειτουργικός σύμφωνα με τις ανάγκες του σήμερα αλλά και της επόμενης μέρας. Ο νέος Ο.Ε.Υ. αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές που θα λάβουν χώρα στη διάρκεια της παρούσας θητείας, τα οφέλη της οποίας θα αντιληφθούμε όλοι σύντομα. Στο ίδιο πλαίσιο προστίθεται και η ανακατανομή αρμοδιοτήτων στους Αντιδημάρχους και τους Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι πλέον έχουν ξεκάθαρο πεδίο δράσης. Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια, μέσω της οποίας ο Δήμος μας περνά στη νέα εποχή».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: