Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Δήμος Λεβαδέων: Έως 15 Μαΐου οι αιτήσεις για τη χρήση αρδευτικών γεωτρήσεων

  


Οι γεωργοί καλλιεργητές, εν όψει της νέας αρδευτικής περιόδου, που επιθυμούν να κάνουν χρήση των αρδευτικών δημοτικών γεωτρήσεων και των επιφανειακών υδάτων σε όλες τις κοινότητες του δήμου, σύμφωνα με τον Κανονισμό Άρδευσης του Δήμου Λεβαδέων, υποχρεούνται μέχρι 15 Μαΐου να υποβάλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση στα γραφεία της Δημοτικής η τοπικής Κοινότητας και να δηλώσουν:

-την έκταση του αγρού που επιθυμούν να αρδεύσουν

-την τοποθεσία που βρίσκεται ο αγρός

-τον 13ο ψηφίο κωδικό του αγροτεμαχίου που αναφέρεται στη δήλωση ΟΣΔΕ

-το είδος της καλλιέργειας

-το ιδιοκτησιακό καθεστώς (ιδιόκτητο ή ενοικιαζόμενο)

-αποδέχονται ανεπιφύλακτα τον Κανονισμό Άρδευσης.

 Προϋπόθεση για να κάνουν χρήση των αρδευτικών υδάτων είναι να έχουν τακτοποιήσει τις ληξιπρόθεσμες αρδευτικές οφειλές στο Δήμο ή να έχουν προβεί σε ρύθμιση αυτών.

 Χωρίς την υποβολή των σχετικών εγγράφων καθώς και της προσκόμισης της βεβαίωσης συναίνεσης στον υδρονομέα δεν θα είναι εφικτή η χρήση των αρδευτικών υδάτων.

Τέλος παρακαλούνται όλοι οι καλλιεργητές του Δήμου, κατά τη νέα αρδευτική περίοδο, να μην καταστρέφουν τους αγροτικούς δρόμους (ποτίζοντας),  να μην τους κλείνουν με τα αρδευτικά  μηχανήματα και να μη γίνεται κατασπατάληση των αρδευτικών υδάτων.

 Όσοι καλλιεργητές  δεν συμμορφώνονται με τα παραπάνω, που αναφέρονται και στον Κανονισμό Άρδευσης,  θα επιβάλλεται το ανάλογο προβλεπόμενο πρόστιμο.

Πληροφορίες:    Δημοτική Ενότητα Δαύλειας   τηλ.  2261351403

                              Δημοτική Ενότητα Κορώνειας τηλ.  2261351302

                              Δημοτική Ενότητα Χαιρώνειας τηλ. 2261351204

                             Δημοτική Ενότητα Λιβαδειάς   τηλ.  2261350830

Δεν υπάρχουν σχόλια: