Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

H Λιβαδειά φιλοξενεί το 3ο Διεθνή Αγώνα Ρυθμικής Γυμναστικής ΕΡΚΥΝΑ CUP / 18 – 20 Φεβρουαρίου 2022

 


Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού  κ. Ιωάννης Αποστόλου, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπρόεδρος του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Λιβαδειάς (ΓΑΣΛ) κ. Σπύρος Νάσης, η Γραμματέας του ΓΑΣΛ κ. Γιούλη Κοντογιάννη, οι Έφοροι Γυμναστικής, Ρυθμικής και Στίβου κ.κ. Μαρία Σαμπάνη, Μήδεια Στούμπου και Σπύρος Γκαλαμέλος και η Προπονήτρια του ΓΑΣΛ κ. Μαρία Ζηλιαναίου σχετικά με τον 3ο Διεθνή Αγώνα Ρυθμικής Γυμναστικής ΕΡΚΥΝΑ CUP που θα διεξαχθεί στη Λιβαδειά κατά το χρονικό διάστημα 18 – 20 Φεβρουαρίου 2022.

Ο Αντιπρόεδρος του ΓΑΣΛ κ. Νάσης ευχαρίστησε για τη στήριξή τους το Δήμο Λεβαδέων, την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, τους χορηγούς και τους εθελοντές, επισημαίνοντας ότι χωρίς τη βοήθεια όλων των παραπάνω δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί ο Διεθνής Αγώνας Ρυθμικής Γυμναστικής στην πόλη μας.  Υπογράμμισε ότι ο συγκεκριμένος αγώνας έχει καθιερωθεί ως ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα της χώρας και τόνισε ότι η διεξαγωγή του θα γίνει με απόλυτη ασφάλεια καθώς θα τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.  Κλείνοντας, ευχαρίστησε τους αθλητικούς συλλόγους που έχουν δηλώσει συμμετοχή στους αγώνες και κάλεσε τους επαγγελματίες της πόλης να παράσχουν την καλύτερη δυνατή φιλοξενία στις αθλήτριες και στους γονείς τους που θα βρίσκονται για τρεις ημέρες στην πόλη μας.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι Έφοροι του ΓΑΣΛ, οι οποίοι ενημέρωσαν ότι στο 3ο ΕΡΚΥΝΑ CUP θα συμμετάσχουν συνολικά 42 αθλητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα με 250 αθλήτριες και σημείωσαν ότι ο ΓΑΣΛ ως διοργανωτής της εν λόγω αθλητικής συνάντησης έχει λάβει όλα τα μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία έχουν αποσταλεί στους συμμετέχοντες συλλόγους.  Η προπονήτρια του ΓΑΣΛ κ. Μαρία Ζηλαιναίου ανέφερε ότι οι 250 αθλήτριες που θα συμμετάσχουν  στους αγώνες είναι ηλικίας 6 – 18 ετών, ενώ από τον ΓΑΣΛ θα συμμετάσχουν 13 αθλήτριες ηλικίας από 6 έως 17 ετών.  Οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 11:00 ενώ τις υπόλοιπες ημέρες το αγωνιστικό πρόγραμμα των αθλητριών θα ξεκινά στις 09:30.

Κατόπιν το λόγο έλαβε η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά η οποία σημείωσε ότι θα ήταν αδύνατο η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να απουσιάζει από την πραγματοποίηση του 3ου ΕΡΚΥΝΑ CUP, καθώς συμβάλλει όχι μόνο στην ανάπτυξη του αθλητισμού αλλά έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα.  Επεσήμανε την ανάγκη της πιστής τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με τον τρόπο αυτό μετά από μια μακρά περίοδο lockdown θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να χαρούν ένα άνοιγμα προς την κανονικότητα.  Πρόσθεσε δε, ότι παρά το γεγονός ότι στη φετινή διοργάνωση δεν συμμετέχουν αθλήτριες από το εξωτερικό, αυτό δεν μειώνει τη σπουδαιότητα των αγώνων καθώς αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή της πόλης μας σε ολόκληρη τη χώρα. 

Τέλος, το λόγο έλαβε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ιωάννης Αποστόλου που εκπροσωπούσε το Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα, ο οποίος λόγω άλλων υποχρεώσεων δεν μπορούσε να συμμετάσχει στη συνέντευξη Τύπου και μετέφερε την αμέριστη υποστήριξη του Δημάρχου προς τον ΓΑΣΛ για τη διοργάνωση του σημαντικού αυτού αγώνα, όπου για ένα τριήμερο η καρδιά της ρυθμικής γυμναστικής θα χτυπά στην πόλη της Λιβαδειάς. Ο κ. Αποστόλου ευχαρίστησε τον ΓΑΣΛ για τη σημαντική του προσφορά στην αθλητική ζωή της πόλης και υπογράμμισε ότι ο Δήμος Λεβαδέων θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στους αθλητικούς συλλόγους που καταβάλλουν σημαντική προσπάθεια για την ανάπτυξη του αθλητισμού στο Δήμο μας.

Κλείνοντας ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ιωάννης Αποστόλου και η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους διοργανωτές και σε όλες τις συμμετέχουσες αθλήτριες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: