Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: Άμεσα μέτρα στήριξης του Νοσοκομείου

 


Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία, Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Πανελλαδική Απεργία Υγειονομικών, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

 

Διανύοντας το 4ο κύμα πανδημίας, με τα κρούσματα να «σπάνε» το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, τόσο Πανελλαδικά όσο και στην περιοχή μας, οι ελλείψεις του δημοσίου συστήματος υγείας εμφανίζονται όλο και πιο οξυμένες.

Εδώ και δύο χρόνια, δουλεύουμε χωρίς άδειες και ρεπό, βάζοντας όλες μας τις δυνάμεις να περιθάλψουμε όσο καλύτερα μπορούμε τους ασθενείς μας. Βιώνουμε τεράστια εντατικοποίηση της δουλειάς μας και βρισκόμαστε στα όρια της σωματικής και ψυχικής εξουθένωσης. Οι μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα, αλλά και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, τείνουν να γίνουν ρουτίνα για ορισμένους συναδέλφους, τόσο σε νοσηλευτικό όσο και σε ιατρικό προσωπικό. 

Την ίδια στιγμή, βασικές ειδικότητες δεν υπάρχουν ή είναι σε οριακό σημείο (νεφρολόγοι, ακτινολόγοι, πνευμονολόγοι, αναισθησιολόγοι), ενώ τμήματα είναι εντελώς υποστελεχωμένα (τεχνική υπηρεσία, φαρμακείο, πληροφορική, διοικητική υπηρεσία).

Είναι τεράστια η επιβάρυνση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που επιφέρουν οι πολλαπλές εμβολιαστικές γραμμές που λειτουργούν στο νοσοκομείο (Pfizer, Johnson, Moderna, παιδικός εμβολιασμός, κατ’ οίκον εμβολιασμός), κάτι που αποτελεί αρμοδιότητα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Στην ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση του Νοσοκομείου προστίθεται η αναστολή εργασίας σε περίπου 25 συνάδελφους (με μόλις το 1/5 αυτών να έχει αντικατασταθεί), σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, με την απαράδεκτη ανακοίνωση για την απόλυσή τους στο τέλος Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή, πάνω από 25 εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους 31/3/2022, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την ίδια την λειτουργία του Νοσοκομείου. Ενώ πληθαίνουν οι φωνές Πανελλαδικά που μιλάνε για ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών  σε φύλαξη, καθαριότητα και σίτιση, πετώντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που επί χρόνια κάλυψαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των νοσοκομείων.

Με δεδομένη την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημόσιων δομών, τη λειτουργία τους ως επιχειρήσεις και υγειονομικούς εξουθενωμένους με τεράστιο όγκο υπηρεσιών, οι παροχές υγείας προς τους πολίτες θα είναι όχι μόνο υποβαθμισμένες αλλά θα βάζουν σε κίνδυνο την ίδια την υγεία τους. Θα εξαναγκάζονται όλο και περισσότερο να απευθύνονται σε ιδιωτικές μονάδες υγείας (νοσοκομεία και εργαστήρια).

Το φως της δημοσιότητας είδε τις τελευταίες μέρες το πόρισμα της Διυπουργικής Επιτροπής για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας με το οποίο αντί την διεύρυνση του σε ειδικότητες που μέχρι σήμερα δεν καλύπτονταν, μηδενίστηκε σε πάνω από 15.000 υπαλλήλους και περικόπτεται δραματικά σε δεκάδες χιλιάδες άλλους (όπως οι υγειονομικοί).

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται, χρειάζεται να δυναμώσουν οι αγώνες των υγειονομικών μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, για να υπερασπιστούμε την υγεία και τα δικαιώματα μας.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο, την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 στις 6 το απόγευμα, μαζί με άλλα σωματεία και φορείς της πόλης, στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική απεργία υγειονομικών την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 και συγκέντρωση στην είσοδο του Νοσοκομείου (στο ΤΕΠ) στις 10:00 π.μ.

 

Διεκδικούμε δυναμικά:

·         Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

·         Καμία απόλυση υγειονομικού.

·         Να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

·         Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

·         OXI στις ΣΔΙΤ, καταργήσεις νοσοκομείων και τη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια..

·         Άρση των αναστολών εργασίας.

·         Αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

 

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΜΑΚΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ                                           ΚΛΑΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: