Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Το σχέδιο ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας προχωράει με δυο αναδασώσεις και φύτευση 4.000 δέντρων!

 


Ειδικότερα, με τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου Λίμνης, τα μέλη του τοπικού Συνεταιρισμού Ρητινοπαραγωγών, τα μέλη του Δασικού Συνεταιρισμού Παπάδων, άνδρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος και κατοίκοι της περιοχής είχαν τον πρώτο λόγο στις δύο αναδασώσεις η Κοινωνία των Πολιτών έδειξε ενεργό παρών στο σχέδιο του να δοθεί ξανά ζωή στις περιοχές.

Στις δράσεις συμμετείχε και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, φυτεύοντας συμβολικά το πρώτο δεντράκι.
Συγκεκριμένα, η πρώτη πιλοτική αναδάσωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, σε έκταση 51 στρεμμάτων με τη φύτευση 3.000 δέντρων που χορηγήθηκαν από το δασικό φυτώριο Αλιάρτου. Για τη δεντροφύτευση στη συγκεκριμένη περιοχή επιλέχθηκαν 2.000 πεύκα, 300 ορθόκλαδα κυπαρίσσια, 300 πλαγιόκλαδα κυπαρίσσια, 200 κουτσουπιές και 200 χαρουπιές.
Κατά την επίσκεψη του στη Βόρεια Εύβοια, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκανε αυτοψία στα ήδη ολοκληρωμένα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης των λεκανών της Λίμνης με φράγματα βάρους. Για την ευρύτερη περιοχή έχουν ήδη εγκριθεί, δημοπρατούνται και υλοποιούνται κλιμακωτά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που αφορούν σε 300 φράγματα βάρους.
Επίσης, επισκέφτηκε τα αντιδιαβρωτικά έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί για τα οποία διαπιστώθηκε ότι εμπράκτως συγκρατούν τα εδάφη από τον κίνδυνο παράσυρσής τους κατά τις βροχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: