Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων τάσσεται στο πλευρό των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ

 


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, χθες, Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022, πρώτο θέμα που συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης ήταν το θέμα της ΛΑΡΚΟ.

Κατά την εισήγησή της η Δήμαρχος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της ΛΑΡΚΟ και των εργαζομένων της επιχείρησης για την ιστορική, παραγωγική και οικονομική ζωή της Εύβοιας. «175 από τους εργαζόμενους αυτούς βρίσκονται στην Εύβοια, πολλοί είναι δημότες μας, αλλά και να μην ήταν, πάλι θα δηλώναμε ξεκάθαρα και ηχηρά ότι είμαστε στο πλευρό όλων, καθώς ειδικά η πολύπαθη Εύβοια, η Εύβοια που εδώ και πολλά χρόνια, κυρίως μετά το κλείσιμο εργοστασίων και επιχειρήσεων, είναι από τους πρωταθλητές νομούς στην ανεργία, η Εύβοια που  χτυπήθηκε όσο κανένας άλλος τόπος από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού που πέρασε, δημιουργώντας νέα στρατιά ανέργων, η Εύβοια δεν σηκώνει κανέναν άνεργο παραπάνω. Και όπως έχω επανειλημμένα πει, η σύνδεση των Δήμων της Εύβοιας, είναι πιο ισχυρή από άλλες περιοχές, οι οικονομίες των Δήμων της είναι άμεσα εξαρτώμενες, λόγω της νησιωτικότητάς της. Η ανεργία τόσων ανθρώπων θα δημιουργήσει όχι μόνο στους ίδιους και στις οικογένειές τους τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, αλλά και πλήγμα στην τοπική κοινωνία μας με την ευρύτερη έννοια.».

Και συνέχισε τονίζοντας, «η θέση μου ήταν και είναι μία, σαφής, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στα αιτήματα και τις επικείμενες λύσεις,  τον έχουν οι εργαζόμενοι.».

Τέλος επισήμανε ότι ο Δήμος Χαλκιδέων και όλοι οι φορείς οφείλουν να σταθούν έμπρακτα δίπλα στους εργαζόμενους και κατέθεσε τις θέσεις των εργαζομένων της επιχείρησης στην  Εύβοια, καλώντας το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει τις θέσεις αυτές και ιδιαίτερα ως προς το θέμα των πιθανών μετατάξεων στους Δήμους. Επιπλέον, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γρανέτα Τσιβίκα κατέθεσε ως ψήφισμα το κάλεσμα συμπαράστασης των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ.

Κατόπιν των εισηγήσεων των επικεφαλής, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων αποφάσισε να σταθεί στο πλευρό των εργαζόμενων και να στηρίξει τις θέσεις τους, προχωρώντας σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: