Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Φωτοστιγμές από τη χειροτονία εις Διάκονο του Ορχομένιου π. Συμεών Μιχαλόπουλου. ΑΞΙΟΣ!

 


Όταν εκτιμάς κάποιον για το ήθος του, το χαρακτήρα του, τον καμαρώνεις για τις επιλογές του και την πορεία του με  τις σπουδές του, θαυμάζεις τη δοτικότητά του και το έργο του ως ιεροψάλτη, τα λόγια στερεύουν, νιώθεις ρίγος συγκίνησης, περηφάνειας, ταπεινότητας για την επιλογή του να ακολουθήσει ιερατική πορεία και ζωή.


 Με μεγάλη συγκίνηση και χαρά παρευρεθήκαμε σήμερα στον Ι.Ν.Αγίου Αιμιλιανού για τη χειροτονία εις Διάκονο του π.Συμεών Μιχαλόπουλου. Η χειροτονία τελέσθηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κρήνης κ.Κύριλλο, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β' .

 Στην προσλαλιά του ο χειροτονηθείς, αναφέρθηκε με λόγια βαθειά συγκινητικά στην ανατροφή του εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου, ευχαρίστησε τους γονείς και τη γιαγιά του, τους διδασκάλους στη βυζαντινή μουσική στο Αττικό Ωδείο, τους πνευματικούς του πατέρες, το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κρήνης κ.Κύριλλο, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Χαλκίδος π.Συμεών και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ιλίου π.Συμεών, καθώς και τη σύζυγό και όλους όσους συνέβαλαν στην κατά Θεόν πορεία του και στην πραγματοποίηση της επιθυμίας του και μεγάλης αποφάσεώς του, να ιερωθεί, ιδιαιτέρως τον προϊστάμενο του ναού μας π.Νικόλαο.

Πατέρα Συμεών ΑΞΙΟΣ!

Σου ευχόμαστε καθημερινά να αντλείς δύναμη και έμπνευση από τις αγιασμένες μορφές των Αγίων μαρτύρων της πίστεως μας, από τα πρόσωπα που μνημόνευσες στις ευχαριστίες σου και μακάρι να στέκεσαι δίπλα στους πιστούς του ναού μας. Μακάρι να σηκώνεις επάξια τον αναστάσιμο σταυρό της ιεροσύνης. Ιδιαίτερες, εγκάρδιες ευχές και στη σύζυγό σου Μαρία που πρόθυμα και με Αγάπη θα συμπορευτεί μαζί σου στην ιερατική ζωή. Να είστε Ευτυχισμένοι!




Πηγή https://agiosaimilianos.blogspot.com/2022/01/blog-post.html?m=1&fbclid=IwAR0dx3gfi0d4kT1XoXoej9ApqkSR-4HKqlaSpXLsagNG5y1RwMQhA8_dUak




Δεν υπάρχουν σχόλια: