Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

SOS από τη Βουλευτή Βοιωτίας κα Γιώτα Πούλου για το μέλλον της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς

 


Συναντήθηκα σήμερα με τον Διευθυντή της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς κ. Λεωνίδα Διαμαντή, τους κ.κ. Αντιγόνη Ελευθεριάδου Πρόεδρο, Δαμιανό Μωραΐτη Αντιπρόεδρο του Συλλόγου ‘’Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς’’ και την Κατερίνα Κεράστα, υπάλληλο της Βιβλιοθήκης και ταμία του Συλλόγου.

Ανταποκρίθηκα άμεσα στο επείγον αίτημά τους, που έλαβα χθες, για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα τελευταία δυο χρόνια και που βάζουν σε κίνδυνο την λειτουργία της Βιβλιοθήκης.

Με σχετική Ερώτησή μου προς την Υπουργό Παιδείας στις 30 Αυγούστου 2021 και την επαναφορά της ως Επίκαιρης στις 10 Δεκεμβρίου, έθεσα το πρόβλημα στη Βουλή, αλλά δεν δόθηκε καμία ουσιαστική απάντηση από την υφ. κα Ζέτα Μακρή και τα προβλήματα πλέον έχουν οξυνθεί.

Το δημιουργικό έργο της Βιβλιοθήκης, τόσο για τον Δήμο Λεβαδέων όσο και για τους όμορους Νομούς, πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Η συμπαράσταση όλων των συλλογικών, θεσμικών, κοινωνικών και παραγωγικών φορέων της περιοχής μας κρίνεται αναγκαία.

Όλοι μαζί να υπερασπιστούμε το έργο και την λειτουργία της, διεκδικώντας άμεσες λύσεις από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας.

                                                                                                 Γιώτα Πούλου

 

·       Η επιστολή του Συλλόγου ‘’Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς’’ που καταγράφει αναλυτικά τα προβλήματα τους:

-         https://www.facebook.com/filoi.liblivadia/photos/pcb.3150281671915458/3150281155248843/

·       Οι Ερωτήσεις μου στη Βουλή:

-         https://docs.google.com/document/d/1wqFk3kHPKXfipCr6oa6YMZMctc7lq9ax/edit?fbclid=IwAR32Y0X1DY9M9XTq0AjeikjVrkvoHrrZh97X_zpqid_oIKW20phq4cqOvfI

-         https://www.youtube.com/watch?v=Hxm7Ued4Uls                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια: