Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Γιώργος Μουλκιώτης: «Ανεπαρκής η στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης της Βοιωτίας»



Ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης, με ερώτηση προς τους Υπουργούς  Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Οικονομικών ζητά να ληφθούν άμεσα στρατηγικά μέτρα για την ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης της Βοιωτίας.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα και η λήψη νέων έκτακτων περιοριστικών μέτρων για τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους επαγγελματίες του κλάδου στη Βοιωτία.

Παράλληλα, τονίζεται ότι η Κυβέρνηση ενώ έχει ανακοινώσει κάποια μέτρα στήριξης των εργαζόμενων στους πληττόμενους κλάδους, δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής κανένα ουσιαστικό ενισχυτικό αντίμετρο για τις επιχειρήσεις οι οποίες αναγκάστηκαν από την προσδοκώμενη αύξηση εσόδων στον τουρισμό το επόμενο έτος.

Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι, οι επαγγελματίες εστίασης στη Βοιωτία, όπως και στην υπόλοιπη επικράτεια, βιώνουν αισθητή πτώση τζίρου τους τελευταίους μήνες λόγω της υγειονομικής κατάστασης, έχοντας ταυτόχρονα συσσωρευμένες υποχρεώσεις από το παρελθόν και αδυναμία πρόσβασης στη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος.

Τέλος, επισημαίνεται ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει από καιρό προτείνει μέτρα ανακούφισης αλλά και ουσιαστικής ενίσχυσης για τους πληττόμενους από την πανδημία κλάδους και ειδικά για τον χώρο της εστίασης, εντούτοις η κυβέρνηση συνεχίζει να «κωφεύει».

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τα αρμόδια Υπουργεία να λάβουν μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης, που εξαιτίας των νέων περιοριστικών μέτρων μετράνε ήδη αυξημένα έξοδα αλλά και σημαντική απώλεια τζίρου, που αν δεν αντισταθμιστεί θα οδηγήσει μοιραία τους επιχειρηματίες σε οικονομική καταστροφή.

 


Από το Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια: