Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Γιώργος Μουλκιώτης: «Η Κυβέρνηση να στηρίξει έμπρακτα τους απεγνωσμένους πολίτες της Βοιωτίας με την επαναφορά των 120 δόσεων για όλους. Δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση των 72 δόσεων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών πριν το 2020»


 Ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης, με ερώτηση προς τους Υπουργούς  Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών ζητά από την Κυβέρνηση να στηρίξει έμπρακτα τους απεγνωσμένους πολίτες της Βοιωτίας με την επαναφορά των 120 δόσεων για όλους, αλλά και δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση των 72 δόσεων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών πριν το 2020. 

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι από δύο χρόνια πρωτοφανούς υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, σε απόγνωση έχουν οδηγηθεί χιλιάδες πολίτες και στον νομό Βοιωτίας, οι οποίοι είτε είχαν ενταχθεί στην ρύθμιση των 120 δόσεων και την απώλεσαν, είτε, ενώ είχαν ενταχθεί, έμειναν απλήρωτες νέες οφειλές για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η πανδημία του κορωνοϊού με συνέπεια την απένταξη τους από την ρύθμιση και με ορατό τον κίνδυνο ακόμη και μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης.

Παράλληλα, τονίζεται ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα, η υπαγωγή στη τρέχουσα ρύθμιση οφειλών λόγω κορωνοϊού των 72 δόσεων ισχύει μέχρι τις 26 Ιανουαρίου 2022 και στην ρύθμιση 36-72 δόσεων υπάγονται οφειλέτες με αρρύθμιστες οφειλές βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ/Ελεγκτικά Κέντρα από 1 Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021, ενώ μπορούν να ενταχθούν και οφειλέτες με χρέη για τα οποία έχει χορηγηθεί αναστολή είσπραξης και παράταση καταβολής λόγω COVID ανεξαρτήτως χρόνου βεβαίωσης.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι στη ρύθμιση δεν υπάγονται οι επιχειρήσεις με έναρξη λειτουργίας μετά τον Απρίλιο 2020, όπως δεν αναγνωρίζεται η αδυναμία των ήδη ρυθμισμένων οφειλών της προ COVID εποχής και συγκεκριμένα οφειλών που ρυθμίστηκαν με την ρύθμιση των 24 δόσεων ή ακόμη και 120 δόσεων πριν από το 2020, που είχαν την προοπτική και την δυνατότητα  να εξυπηρετηθούν εάν δεν επερχόταν η πανδημία και η οικονομική ύφεση.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τα αρμόδια Υπουργεία να εισηγηθούν τουλάχιστον 10ετούς διάρκειας για χρέη στο δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και τους δήμους για όλους όσοι το επιθυμούν.

Επιπλέον, ερωτώνται εάν την δυνατότητα επανένταξης στην ρύθμιση των 120 δόσεων για όλους όσοι την απώλεσαν και ανεξαρτήτως λόγου όπως και την δυνατότητα ένταξης στην εν λόγω ρύθμιση των επιχειρήσεων με έναρξη λειτουργίας μετά τον Απρίλιο 2020. 

Τέλος, ζητείται να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία για τη διεύρυνση της ένταξης των οφειλετών στις 72 δόσεις. 

 

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: