Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Ανεμβολίαστοι από την 1η Φεβρουαρίου όσοι στο 7μηνο δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση !


Λήγει στους επτά μήνες η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όλον τον ενήλικο πληθυσμό και θα πρέπει να κάνει την αναμνηστική δόση για να μην λογίζεται ως ανεμβολίαστος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 o Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι «Από 1η Φεβρουαρίου, όποιος δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση και έχει κλείσει το 7μηνο, θα λογίζεται ως ανεμβολίαστος, δηλαδή το πιστοποιητικό θα ισχύει μεν, γιατί είναι ευρωπαϊκό πιστοποιητικό που ισχύει 9 μήνες, αλλά δεν θα μπορεί να έχει τα προνόμια και τα πλεονεκτήματα ως προς την πρόσβαση στους κλειστούς χώρους και στις άλλες δραστηριότητες που είναι για τους αμιγώς για εμβολιασμένους. Μιλάμε πάντα για τον κόσμο που δικαιούται και δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση και είναι γύρω στις 500.000».

«Έχουμε δει με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τον κ. Θεμιστοκλέους, ότι υπάρχουν επαρκέστατα ραντεβού, προκειμένου το σύνολο των δικαιούχων που κλείνει το 7μηνο να μπορεί από αύριο να βρει ραντεβού για να κάνει την αναμνηστική δόση», επισήμανε.

Ο κύριος Πλεύρης επισήμανε ότι δεν εξετάζεται στην παρούσα φάση η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού όπως και νέα μέτρα στις ανεμβολίαστους ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε την ΚΥΑ 7μηνο

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου 

https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/anemvoliastoi-apo-tin-1-fevroyarioy-osoi-sto-7mino-den-echoyn-kanei-anamnistiki-dosi-i-kya/


Δεν υπάρχουν σχόλια: