Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Συνάντηση των Βοιωτών αμπελουργών στη Θήβα


Κατόπιν σχετικής δέσμευσης που ανέλαβα απέναντι στους Βοιωτούς αμπελουργούς, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στη Θήβα ευρεία συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν παραγωγοί από πολλές αμπελουργικές περιοχές της Βοιωτίας: Δίστομο, Άσκρη, Θεσπιές, Μαυρομάτι, Ασωπία, Άρμα. 
Συζητήσαμε τα σοβαρά προβλήματά τους, τα οποία είχαν ήδη αναδειχθεί στην Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή στις 10 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρου Αραχωβίτη.



Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στις δυνατότητες ενίσχυσης των παραγωγών που έχει το Υπουργείο, τόσο από τα Κοινοτικά προγράμματα, όσο και από το σημαντικό δημοσιονομικό απόθεμα των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ που κληροδότησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, στο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι», που εκπονήσαμε για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, έχουν προβλεφθεί συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών.
Δεσμευτήκαμε, τέλος, ότι θα καταθέσουμε άμεσα Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, ώστε να αναγκασθεί ο Υπουργός κ. Μ. Βορίδης, να απαντήσει στην αγωνία των παραγωγών και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους.


Γιώτα Πούλου
Βουλευτής Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: