Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Νέα επιστολή στον Υφυπουργό Υγείας από τον Δήμαρχο Θηβαίων για τα ζητήματα του Νοσοκομείου Θηβών - Αντιδράσεις από τους Βουλευτές κκ. Γιώργο Μουλκιώτη και Γιώτα Πούλου




Την έντονη δυσαρέσκειά του σχετικά με τις αρνητικές εξελίξεις που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών εξέφρασε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου με νέα γραπτή επιστολή του προς τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη (υπ’ αρ. 16630/23-9-2020), επισημαίνοντάς του την επιτακτική ανάγκη άμεσης λύσης για την επαναλειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δήμαρχος έχει επιστήσει την προσοχή στον Υπουργό  και τον Υφυπουργό Υγείας με τις υπ’ αρ.  6667/28-4-2020 και 11669/15-7-2020 επιστολές του, οι οποίες είχαν κοινοποιηθεί και στην 5η ΥΠΕ,  ενώ είχε ενημερώσει και δια ζώσης τον Ιούλιο τον κ. Υφυπουργό για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Επίσης, πριν τη συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας, είχε συναντηθεί (30/6) και με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτη με αφορμή την αδυναμία τότε κατάρτισης προγράμματος εφημεριών της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, ως απόρροια υποστελέχωσης, όπου είχε λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα δοθεί λύση έστω προσωρινή και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη λειτουργία της Κλινικής.

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Θηβαίων έχει ζητήσει να συναντηθεί άμεσα με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα κρίσιμα ζητήματα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών καθότι έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις και η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό, αφού ένας ολόκληρος Δήμος, ο μεγαλύτερος του νομού, δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, εν μέσω μάλιστα της πανδημίας και του επερχόμενου χειμώνα και των εποχικών ιώσεων και της γρίπης που θα εμφανιστούν.

 Την ίδια ώρα, ο Βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ Βοιωτίας κ. Γιώργος Μουλκιώτης, με ανακοίνωσή του, αναφέρει:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Η Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας έκλεισε, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας. Είναι προφανείς οι ευθύνες και προφανεστάτη η ανεπάρκεια των διοικούντων, σε όλα τα επίπεδα.  Ένδειξη ελάχιστης ευαισθησίας και ανάληψης ευθύνης για τον πρωτοφανή εμπαιγμό των πολιτών, πρέπει να είναι η παραίτηση των υπευθύνων τώρα. 

Από το πολιτικό γραφείο

Ακόμη, δελτίο Τύπου για το κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής του Γεν. Νοσοκομείου Θήβας, εξέδωσε η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βοιωτίας κα Γιώτα Πούλου: 
Το κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας είναι το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος που διαπράττεται σε βάρος της  δημόσιας υγείας στη Βοιωτία.  Παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Θήβας, τις συσκέψεις στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θήβας, τα διαβήματα του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας, καθώς και τις Ερωτήσεις των Βουλευτών του Νομού στο Κοινοβούλιο για την αποδυνάμωση των δομών υγείας στη Βοιωτία, η Κυβέρνηση κωφεύει και συνεχίζει το σχέδιό της που δεν είναι άλλο από την απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την «παράδοσή» του στα ιδιωτικά συμφέροντα.  Η έτοιμη προκήρυξη του 2019, της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που άλλαξε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και επαναπροκήρυξε τον Φεβρουάριου του 2020, έχει σαν αποτέλεσμα την μη πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Και ενώ, λόγω πανδημίας, η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας και των Νοσοκομείων μας είναι επιβεβλημένη, με ευθύνη της αποδυναμώνονται.  Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να δώσει άμεση λύση με κάλυψη όλων των θέσεων για την απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΣΥ, γιατί η υγεία των πολιτών είναι σήμερα η ύψιστη προτεραιότητα.

Γιώτα Πούλου
Βουλευτής Βοιωτίας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: