Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΦΑ ΦΩΚΙΔΑΣ : Μία νοητή περιήγηση σε μνημεία της Φωκίδας μέσω της σελίδας της στο facebook!

 


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος συμμετέχει στον ψηφιακό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς στις 25-27 Σεπτεμβρίου 2020, με μία νοητή περιήγηση σε μνημεία της Φωκίδας μέσω της σελίδας της στο facebook (Delphi Culture).


Η Ελλάδα συμμετέχει στον θεσμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) από το 1996. Έκτοτε, κάθε χρόνο στα τέλη Σεπτεμβρίου, αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό, με στόχο την ευαισθητοποίησή του σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Εφέτος, οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του covid-19 έχουν οδηγήσει στην ανάγκη εξεύρεσης νέων τρόπων σύμπραξης και δημιουργίας. Έτσι, οι ΕΗΠΚ του 2020 θα εορτασθούν στην Ελλάδα σε νέους, ψηφιακούς τόπους, με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στη σελίδα των ΕΗΠΚ στο facebook (https://www.facebook.com/EHDaysGR).

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος διέκρινε στον ψηφιακό αυτό εορτασμό μία ευκαιρία παρουσίασης ορισμένων μνημείων της Φωκίδας, τα οποία ενδεχομένως δεν είναι πολύ γνωστά στο ευρύ κοινό. Η παρουσίαση θα γίνεται μέσω της σελίδας της ΕΦ.Α. Φωκίδος στο facebook (www.facebook.com/Delphi-Culture-102715851434054): εκεί, στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2020, θα αναρτάται σε τακτά χρονικά διαστήματα πλούσιο υλικό, όπως κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο, για ακίνητα και κινητά μνημεία της περιοχής.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο των ΕΗΠΚ και παρά την απουσία φυσικών εορτασμών, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία του Υπουργείου Πολιτισμού το σαββατοκύριακο 26-27/09/2020 θα είναι ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: