Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχίας Βοιωτίας : Έκλεισαν την παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Θήβας

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Έκλεισαν την παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Θήβας

Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. υλοποιεί αργά αλλά σταθερά το πρόγραμμά της στον τομέα της υγείας. Με περισσή σπουδή και μεθόδευση οδηγεί σε απαξίωση τις δημόσιες δομές της υγείας με στόχο την διάλυση και τη σταδιακή παράδοση στον ιδιωτικό τομέα.

Το Νοσοκομείο Θήβας αποτέλεσε έναν από τους πρώτους στόχους. Το σχέδιο εξυφαινόταν εδώ και καιρό, παρά της έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων και του προσωπικού του Νοσοκομείου, καθώς και τοπικών φορέων. Αδίστακτοι εν μέσω πανδημίας και υγειονομικής κρίσης δημιούργησαν τεράστια ανασφάλεια στην τοπική κοινωνία παραβλέποντας ότι αφήνουν υγειονομικά ακάλυπτο τη Βοιωτία.

Δυστυχώς στην όλη προσπάθεια συνέβαλαν και τοπικοί πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, οι οποίοι προσπαθήσανε με δήθεν προσωπικές παρεμβάσεις να δημιουργήσουν εφησυχασμό στην τοπική κοινωνία και σε όσους ανησυχούσαν. Γνώριζαν από καιρό ότι η παθολογική κλινική λειτουργούσε οριακά και μόνο χάρη στις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού. Ανακάλεσαν την προκήρυξη της προηγούμενης κυβέρνησης για προσλήψεις ιατρών και έτσι αποδυναμωμένο το Νοσοκομείο το οδήγησαν στο μοιραίο. Σε λίγο θα παρουσιάσουν στοιχεία για την επισκεψιμότητά του, (αντιλαμβανόμαστε όλοι τι θα εμφανίσουν όταν η παθολογική θα μένει κλειστή), για να μας πείσουν πως δεν έχει λόγο ύπαρξης και λειτουργίας.

Καλούμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να εγκαταλείψουν τα σχέδια που έχουν στο μυαλό τους και να συνδράμουν το Νοσοκομείο Θήβας σε ότι χρειάζεται.

Απαιτούμε από την αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς να πάρουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, να διεκδικήσουν και να εξασφαλίσουν την κανονική λειτουργία του Νοσοκομείου της Θήβας.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: