Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Εταιρικά Μέλη: Ένας θεσμός γεννιέται στο ΔΙΑΖΩΜΑ – Το παράδειγμα της MYTILINEOS

 Ο θεσμός των Εταιρικών Μελών γεννήθηκε στα γραφεία της MYTILINEOS, μετά από μία συνάντηση της κ. Σόφης Δασκαλάκη, Ειδικής Συμβούλου CEO για θέματα Ε.Κ.Ε. και του προέδρου του Σωματείου, κ. Σταύρου Μπένου, όταν η ίδια πρότεινε τη λύση της θεσμοθέτησης μελών ως βασική πηγή εισοδήματος, πέραν των χορηγιών για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Διαζώματος.


Η MYTILINEOS είναι μια από τις κορυφαίες βιομηχανικές εταιρίες της χώρας μας με διεθνή αναπτυξιακή πορεία στους τομείς της Μεταλλουργίας, των Ολοκληρωμένων Έργων & Υποδομών Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Ηλεκτρικής Ενέργειας & της Εμπορίας Φυσικού Αερίου και της Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας. Η επιχειρηματική της  δράση είναι κινητήρια δύναμη και δίνει ώθηση στην ελληνική οικονομία, καθώς αποτελεί το 0,60% του ελληνικού ΑΕΠ.

Ως υπεύθυνη βιομηχανική Εταιρεία επιδιώκει την αέναη εφαρμογή της επιχειρηματικής αριστείας, εξισορροπώντας την οικονομική με τη βιώσιμη ανάπτυξη. Εξάλλου, η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί βασική προτεραιότητα της εταιρίας, όπου μέσω της  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) αυξάνει καθημερινά τον θετικό της αντίκτυπο προς την κοινωνία. Η πολιτική της ΕΚΕ της εταιρίας είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τους Παγκόσμιου Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, τους οποίους με πολυσχιδείς δράσεις ικανοποιεί σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό η MYTILINEOS συνέβαλε στον «κουμπαρά» του αρχαίου θεάτρου του Ορχομενού Βοιωτίας, με το ποσό των 15.000 ευρώ, όπου χάρη σε αυτή τη συνδρομή, αλλά και των απλών πολιτών της περιοχής, το Σωματείο ανέθεσε όλες τις απαιτούμενες μελέτες για τη δημιουργία του αρχαιολογικού πάρκου.

Οι μελέτες αυτές, λοιπόν, έδωσαν τον έναυσμα για την δημιουργία του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού Βοιωτίας, το οποίο το Νοέμβριο του 2016 εντάχθηκε με χρηματοδότηση, ύψους 5.900.000 ευρώ, στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας (Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020). Πρόκειται για ένα μοναδικό αρχαιολογικό πάρκο που αποτελεί συνάμα και πόλο της πολιτιστικής διαδρομής της Στερεάς Ελλάδας «ΟΙΔΙΠΟΥΣ».

Επίσης, η εταιρία χρηματοδότησε τη μελέτη για την οργάνωση της συμμετοχής της τοπικής οικονομίας στην διαδρομή «Φύσης και Πολιτισμού της Στερεάς Ελλάδας- ΟΙΔΙΠΟΥΣ», την οποία ανέθεσε το Σωματείο στην εταιρία ΤΟΠΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Ο.Ε. Η μελέτη αυτή αποτελεί το ξεκίνημα για τη δημιουργία του Cluster της Διαδρομής της Στερεάς Ελλάδας. Το Cluster είναι μια εθελοντική, συλλογική πρωτοβουλία – δικτύωση επαγγελματιών, επιχειρηματιών, φορέων και οργανισμών του ιδιωτικού, κοινωφελούς και δημόσιου τομέα, η δραστηριότητα των οποίων βρίσκεται σε γεωγραφική, ή/και λειτουργική συνάφεια με την κάθε Πολιτιστική Διαδρομή. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η σύνδεση της  επιχειρηματικότητας με την τοπική οικονομία και κυρίως με το φαινόμενο της αγροδιατροφής, ώστε να καταστεί ένας υψηλού επιπέδου αναγνωρίσιμος τουριστικός προορισμός.

Η MYTILINEOS  αποτελεί για το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» έναν αγαπημένο και ισχυρό σύμμαχο, που από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του μέχρι και σήμερα είναι πάντα δίπλα, σε όλη τη διαδρομή του Σωματείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: