Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Ενημέρωση από τη Λαϊκή Συσπείρωση Λιβαδειάς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


            Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς στις 4.12.2019, η δημοτική αρχή έφερε προς ψήφιση τα δημοτικά τέλη που αφορούν όλους τους δημότες.
Το ύψος λοιπών των δημοτικών τελών  παραμένει αμετάβλητο, παρά τις περί του αντιθέτου ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις του δημάρχου, προκειμένου ο νέος προϋπολογισμός να καταρτιστεί σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου και της δημοσιονομικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης.
            Αποδεικνύεται με τον πλέον περίτρανο τρόπο, ότι η νέα δημοτική αρχή έρχεται από παλιά, είναι συνέχεια της προηγούμενης, αποτελεί έναν επιπλέον φορομπηχτικό μηχανισμό, δίπλα στην κεντρική εξουσία, σε μια εποχή που η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
Η απαλλαγή από δημοτικά τέλη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που ψηφίστηκε,  είναι ψευδεπίγραφη, αφού τα ιδιαίτερα αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια που προβλέπονται, περιορίζει τους δικαιούχους του Δήμου σε περίπου 50 άτομα !
            Προκειμένου λοιπόν να ισοσκελίσουν κοινωνικές υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός, η άρδευση κ.λ.π., τόσο η δημοτική αρχή, όσο και όλες οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που από κοινού ψήφισαν τα νέα δημοτικά τέλη,  δεν διεκδικούν από την κυβέρνηση, δεν συγκρούονται με την Δημοσιονομική Πολιτική της υποχρηματοδότησης. Επιλέγουν την πεπατημένη οδό της προσαρμογής και της λαϊκής αφαίμαξης, θυσιάζοντας τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους ανάπηρους,  τους πολύτεκνους, τους επαγγελματίες, τους εμπόρους, τους αγρότες  και τους κτηνοτρόφους.
Θεωρούμε ότι είναι επείγουσα ανάγκη να μειωθούν τώρα τα τέλη δραστικά, προκειμένου ν’ ανακουφιστούν τα λαϊκά νοικοκυριά, που στενάζουν. Βάσει λοιπόν όσων σταθερά και με συνέπεια παλεύουμε,  υποβάλαμε προτάσεις για τα κάθε λογής δημοτικά τέλη του Δήμου μας, στηριζόμενοι τόσο στη διαφορετική οικονομική δυνατότητα των φορολογούμενων πολιτών, όσο και στη θέση μας για πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, την επιστροφή των παρακρατηθέντων και την ανακούφιση των δημοτών.
            Καλούμε το λαό, όλους όσους στενάζουν από μέτρα αντιλαϊκά και μετά βίας επιβιώνουν,  να διεκδικήσουν την άμεση μείωση των δημοτικών τελών.

                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια: