Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών στο ΥΠ.ΕΣ. παρουσία των κκ. Θεοδωρικάκου, Σπανού, Πατούλη και των Δημάρχων κκ. Καραϊσκου, Κοντζιά και Ντασιώτη


Συνεδρίασε, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019,στο Υπουργείο Εσωτερικών και υπό την προεδρεία του Υπουργού κου Θεοδωρικάκου, η επιτροπή διοργάνωσης των εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.
        Η συνεδρίαση ήταν η πρώτη της νεοσυσταθείσας επιτροπής και συζητήθηκε το πλαίσιο που θα κινηθεί, καθώς και η προσπάθεια  συγχρονισμού των δράσεων και εκδηλώσεων όλων των εμπλεκομένων.
        Συμμετείχαν Δήμαρχοι που οι πόλεις τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση των Περσικών πολέμων (Αλιάρτου-Θεσπιέων, Λαμιέων, Ιστιαίας-Αιδηψού, Σπάρτης, Μαραθώνα, Σαλαμίνας),καθώς και οι Περιφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας και Αττικής.
       Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων, έθεσε το ζήτημα της στόχευσης των εκδηλώσεων, για τα εμβληματικά αυτά ιστορικά γεγονότα, που όπως ανέφερε δεν μπορεί να είναι άλλη από την ανάδειξη εκείνων των χαρακτηριστικών των Ελλήνων, που οδήγησαν σε νίκες, όπως η πειθαρχία στους Νόμους, η Εθελούσια αυτοθυσία, η αγάπη προς την Πατρίδα και η ομοψυχία, η αυξημένη αντίληψη του καθήκοντος και η στρατηγική σκέψη. Επίσης πρέπει να αναδειχτεί το γεγονός ότι με την έκβαση των Περσικών πολέμων καθορίστηκαν τα σύνορα  Ανατολής –Δύσης που και σήμερα αμφισβητούνται.
       Υπενθυμίζουμε πως ο Δήμος μας είναι, μαζί με τον Δήμο Λαμιέων και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, συνιδρυτής του «ΔΙΚΤΥΟΥ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ» ,το οποίο στοχεύει ακριβώς στην ανάδειξη αυτών.
       Η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου σε ημερομηνία που θα καθοριστεί σύντομα.

Γραφείο Ενημέρωσης
Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

Δεν υπάρχουν σχόλια: