Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

25η Νοεμβρίου – Ημέρα αφιερωμένη στις γυναίκες-θύματα βίας και σε όλες και όλους που αγωνίζονται για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κ. Γιώργος Στεργίου - Γραμματέας Π.Ε. ΝΔ και η Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κ. Βικεντία Συροπούλου-Μπασιάκου τίμησαν σήμερα, 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, όσες και όσους εργάζονται και συμβάλλουν για την αντιμετώπιση και εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, πραγματοποιώντας επίσκεψη στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

Στο ΚΕΘΙ ενημερώθηκαν από την Πρόεδρο κ. Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, την Αντιπρόεδρο κ. Ιφιγένεια Καρτσιώτου και υπηρεσιακά στελέχη του Κέντρου για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που υλοποιεί το ΚΕΘΙ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων σχετικά με τη λειτουργία Συμβουλευτικών Κέντρων σε όλη την Ελλάδα, στα οποία παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες από εξειδικευμένο προσωπικό σε γυναίκες θύματα βίας.

Ο κ. Στεργίου και η κ. Μπασιάκου εξέφρασαν την εκτίμησή τους στα στελέχη του ΚΕΘΙ για το πολύ σημαντικό έργο τους, και τόνισαν τη σημασία για τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της πρόληψης και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας, σημασία που θα αποτυπωθεί και στο 13ο Συνέδριο του Κόμματος (Αθήνα, 29/11 – 1/12/19) με σειρά δράσεων κατά της κακοποίησης των γυναικών (Διεθνής Έκθεση Σκίτσου, Νυχτερινός αγώνας δρόμου κ.ά).

Δεν υπάρχουν σχόλια: