Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Μουσική συναυλία το Σάββατο στο Ζάππειο με την συμμετοχή του αραβικού συγκροτήματος “AL MAHABBA”,

Στο πλαίσιο συμμετοχής στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων  «Τροφώνια 2017»,  η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) διοργανώνει, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017  στις 21:00 στη Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο), μουσική συναυλία με την συμμετοχή του αραβικού συγκροτήματος AL MAHABBA”, όπου θα παρουσιαστούν κλασσικά τραγούδια αραβικής μουσικής από τη Μέση Ανατολή και τις Αραβόφωνες χώρες της Αφρικής.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και μέλη του συλλόγου «Στέγη Σύρων Ελλάδος».
Λίγα λόγια για τους «AL MAHABBA» :
Το μουσικό συγκρότημα AL MAHABBA δημιουργήθηκε με διάθεση έρευνας και απόδοσης της αραβικής μουσικής από τη Μέση Ανατολή αλλά και από τις αραβόφωνες χώρες της Αφρικής. Το συγκρότημα διανύει τον 14ο χρόνο  δραστηριότητας δίνοντας πολλές συναυλίες στην Αθήνα και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και μετρά πολλές συμμετοχές σε φεστιβάλ και μουσικές διοργανώσεις.
Το  ρεπερτόριο του συγκροτήματος περιλαμβάνει κλασσικά τραγούδια από τον ευρύτερο Αραβικό κόσμο, όπως η Συρία, ο Λίβανος, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, το Μαρόκο και η Αλγερία πολλά από τα οποία έχουν ερμηνεύσει μεγάλοι τραγουδιστές όπως ο Σαμπάχ Φάκχρι, η Φεηρούζ. η Ουμ Κουλθούμ και άλλοι, καθώς και ορχηστρικά κομμμάτια σημαντικών κλασσικών Αράβων συνθετών, όπως οι Μοχάμεντ Αμπντέλ Ουαχάμπ, Φαρίντ Ελ  Άτρας, Ριάντ Αλ Σουνμπατί, Ιμπραήμ Αλ Αριάν και άλλοι.
Τους AL MAHABBA  αποτελούν οι: Nabil Al Sayeg–τραγούδι, Περικλής Παντολέων–ούτι, Νεκτάριος Σταματέλος–νέυ, Έφη Ζαϊτίδου–κανονάκι, Γιάννης Χρήστου – Αιγυπτιακή τάμπλα.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: