Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Τσίπρας: Ζήτησα παράταση του προγράμματος -Κλείνουν οι τράπεζες





«Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup είναι πρωτοφανής πράξη αμφισβήτησης του δικαιώματος ενός λαού σε δημοκρατική επιλογή. Αυτό οδήγησε την ΕΚΤ να μην αυξήσει τον ELA και ανάγκασε την ΤτΕ να εισηγηθεί τραπεζική αργία, είπε στο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός
Η απόφαση έχει στόχο να εμποδίσει την ομαλή πορεία προς το δημοψήφισμα. Δεν θα το καταφέρουν. Θα πεισμώσουν τον ελληνικό λαό.
Η απόπειρα ακύρωσης μιας κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας αποτελεί ντροπή.
Εστειλα εκ νέου αίτημα για παράταση στον επικεφαλής της ΕΕ και άλλους ηγέτες. Αναμένω την άμεση αντίδρασή σε ένα αίτημα δημοκρατίας.
Αυτό που απαιτείται τις τελευταίες ημέρες είναι νηφαλιότητα. Οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες, το ίδιο και η καταβολή μισθών-συντάξεων. Οσο ποιο ψύχραιμοι είμαστε τόσο ποιο εύκολα θα περάσουμε τις δυσκολίες.
Εχουμε την ευκαιρία να δείξουμε ότι το δίκαιο μπορεί να κερδίσει. Αυτές τις κρίσιμες ώρες όλοι αναμετρόμαστε με το ανάστημα της ιστορίας μας.
Ο μόνος μας φόβος είναι ο φόβος. Η αξιοπρέπεια των Ελλήνων θα στείλει μήνυμα υπερηφάνειας σε ολόκληρη την Ευρώπη» δήλωσε ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του.

Πηγή : http://www.iefimerida.gr/news/214289/tsipras-zitisa-paratasi-toy-programmatos-kleinoyn-oi-trapezes

Δεν υπάρχουν σχόλια: